Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Roses de Sant Jordi
Foto: Shutterstock

Aquest podria ser l'últim Sant Jordi amb roses locals segons Mercabarna-flor

El Gremi de Majoristes ha advertit que la majoria de les flors de l'any vinent vindran de Colòmbia, Equador i Països Baixos

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Time Out Barcelona ACN
Publicitat

Queda menys d'una setmana perquè Barcelona es torni a omplir de centenars de parades de llibres i roses de tota mena de gèneres i colors. Aquest any, la Diada de Sant Jordi a la ciutat promet tant per als llibreters, autors i editors com pels qui passejaran per Barcelona, ja que la celebració tornarà a recuperar la totalitat de La Rambla i la superilla literària encara serà més gran. A més, per primer cop a la història, els set districtes acolliran alguna de les 425 parades que s'instal·laran el pròxim 23 d'abril. La Diada d'aquest 2024 és una de les més esperades dels últims anys i s'espera que estigui lliure de ruixats.

Dins l'onada de bones notícies al voltant d'aquest Sant Jordi, n'hi ha una que no ha agradat tant. Mercabarna-flor ha previst que aquesta Diada es vendran uns set milions de roses, un 20% més que el 2023, però ha advertit que serà el darrer amb producte local. El president del Gremi de Majoristes de Mercabarna-flor, Miquel Batlle, ha anunciat aquest dimecres que aquest any serà l'últim amb roses locals a causa de la "falta de relleu generacional". Batlle també ha precisat que, a partir de 2025, la majoria de les flors vindran de Colòmbia, com fins ara, però també de l'Equador i Països Baixos.

Sant Jordi
Foto: ShutterstockSant Jordi

L'any passat, la propietària de la floristeria barcelonina Noves Flors, Elvira Casasús, va assegurar a l'ACN que Colòmbia ja fa uns anys que és el màxim proveïdor de roses per Sant Jordi. Un 62% de les flors de la Diada venien del país llatinoamericà, mentre que les flors locals només representaven el 3% del total pel mateix problema que ha explicat Miquel Batlle: la falta de relleu generacional.

El primer Sant Jordi sense restriccions

Aquest serà el primer Sant Jordi sense cap de les restriccions causades per la covid-19 i el primer cop que cau en jornada no festiva després de la pandèmia. El president de Mercabarna, i regidor d'Economia de Barcelona, Jordi Valls, ha assegurat que esperen un Sant Jordi "multitudinari", ja que, en caure en dia feiner, hi haurà més gent a la ciutat que sortirà a fer una passejada quan acabi la jornada.

La Diada també se celebrarà a la majoria dels municipis catalans com a la plaça Pompeu Fabra de Badalona, el també retorn a la rambla de Girona, la rambla de Ferran i l'avinguda de Francesc Macià de Lleida, la plaça Santa Anna de Mataró, i la rambla de Tarragona són alguns dels punts de Catalunya on també podreu gaudir de la festa de la cultura catalana per excel·lència.

NO T'HO PERDIS: Les millors activitats per celebrar Sant Jordi a Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat