Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Façana d'edifii d'un pis a Barcelona
Foto: Shutterstock

Aquests són els barris de Barcelona on ha baixat el preu del lloguer

Els habitatges no s'encareixen a tota la ciutat malgrat que s'han marcat alguns rècords

M. P. Muñoz
Escrit per
M. P. Muñoz
Publicitat

Qui busca un pis per llogar a Barcelona ja coneix la situació. Fa pocs dies ens assabentàvem que els preus del lloguer marquen rècords, una tendència que es consolida en els últims anys. Malgrat això, s'observa una desacceleració en diversos barris.

Tot i que el lloguer mitjà a la ciutat va ser de 1.171 euros al mes al tercer trimestre del 2023, més d'una vintena de barris van experimentar una disminució en els seus preus durant aquest període, suggerint un possible canvi de tendència després d'anys d'augments exponencials.

Segons analitza El Periódico i altres mitjans, algunes baixades es registren a Ciutat Vella, una zona altament tensada que sembla haver arribat a la saturació. Al Gòtic es va analitzar un preu mitjà de 1.206 euros mensuals al tercer trimestre del 2023, gairebé cent euros menys que en el trimestre anterior.

Ciutat de Barcelona
Foto: Aleksandra Pasaric

També alguns barris de l'Eixample van sofrir una desacceleració en els seus preus, zones com Fort Pienc i la Dreta de l'Eixample, tot i que aquest últim encara és un dels barris més cars de la ciutat.

A Sants-Montjuïc, trobem descensos a Poble Sec, La Marina del Port i la Font de la Guatlla, mentre que altres com La Bordeta es mantenen estables i alguns com Sants, Sants-Badal i Hostafrancs incrementen els seus preus.

A Gràcia només es registra una disminució al barri d'El Coll, a Horta-Guinardó cinc dels seus 11 barris experimenten descensos, i Nou Barris, amb el lloguer més assequible de la ciutat, marca baixades en sis dels seus tretze barris.

Sant Andreu registra una disminució al barri de Navas i Sant Martí presenta tant descensos com increments en diferents barris, reflectint una barreja de ritmes en aquest districte en desenvolupament desigual.

NO T'HO PERDIS: 420.000 euros de multa a un propietari reincident de pisos turístics il·legals

Llegeix el número de desembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat