Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Malalties de transmissió sexual
Foto: Diputació de Barcelona

Aquesta va ser la infecció de transmissió sexual més comuna a Barcelona el 2022

L'informe de l'ASPB revela que es manté la tendència creixent de les ITS a la ciutat

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Les infeccions de transmissió sexual (ITS) continuen en augment a Barcelona. Segons el darrer informe de l'Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), les ITS es van disaparar el 2022, sobretot en homes.  La gonocòccia, la clamídia i la sífilis van ser les més comunes, també en homes, mentre que en dones es mantenen les xifres. La gonocòccia va ser la ITS més freqüent entre els barcelonins, amb una incidència de 365,1 per 100.000 habitants en homes i de 81 cada 100.000 habitants en dones.La segona va ser la clamídia, amb una incidència mitjana de 329,6 casos per 100.000 persones, 446,7 en els homes i 223,1 en les dones.

ITS Barcelona
Foto: Agència de Salut Pública de Barcelona

Amb aquestes dades, es confirma la tendència creixent de les infeccions de transmissió sexual en els darrers anys a la ciutat. Amb aquest context en compte, es va posar en marxa la campanya 'Visca el sexe lliure (d'infeccions)', impulsada per l'Estratègia de Salut Sexual i Reproductiva de Barcelona amb la participació de l'ASPB. L'objectiu de la iniciativa és conscienciar sobre les infeccions i defensar el dret a gaudir d'una sexualitat lliure i plaent amb consentiment i autocura. L'acció també ofereix una web amb informació rellevant, un mapa de centres d'atenció urgent i enllaços a recursos per trobar més informació.

NO T'HO PERDIS: Aquests són els dies de l'any en què es lliga més a Barcelona (i el primer no és Sant Jordi)

Llegeix el número de novembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat