Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Got aigua de l'aixeta
Foto: Shutterstock

Es decreta la fase de preemergència per la sequera a Barcelona: tot el que heu de saber sobre les noves restriccions

Les mesures afecten uns sis milions de persones dels 202 municipis del sistema Ter-Llobregat

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Time Out Barcelona ACN
Publicitat

Malgrat que Barcelona és una ciutat que pateix situacions de sequera regularment, la que està afectant la ciutat i tota Catalunya actualment ha entrat en una fase crítica. Davant aquesta situació, el Govern ha declarat la fase de preemergència al sistema Ter-Llobregat, que afecta uns sis milions de persones que viuen als 202 municipis de la zona. Segons ha avançat l'ACN, el director de l'Agència Catalana de l'Aigua, Samuel Reyes, ha avisat que l'estadi serà un "preparatori per a la màxima conscienciació" i que les mesures actuals es podrien intensificar durant aquest període transitori entre l'excepcionalitat i l'emergència.

La fase d'excepcionalitat portarà diverses limitacions d'aigua a les àrees de Barcelona i Girona, les dues zones de Catalunya on hi ha més població i on es concentren la quantitat més gran d'activitats comercials i industrials. Reyes ha remarcat que la situació és "realment crítica" mentre que el conseller d'Acció Climàtica, David Mascort, també ha parlat de la seriositat del problema i ha afirmat que "estem davant d'una emergència nacional".

Quines són les restriccions?

L'estat de preemergència estableix restriccions com: limitar del consum màxim d'aigua a 210 litres per habitant al dia, un límit que, fins ara, superen alguns municipis com Granollers i Alella; aturar tots els brolladors de les fonts ornamentals de la ciutat; prohibir l'ús d'aigua potable per regar jardins i zones verdes; prohibir a particulars la neteja de carrers, paviments i similars amb mànegues d'aigua (a més, la neteja urbana es farà amb la mínima despesa d'aigua possible); recomanar rentar els vehicles a establiments comercials dedicats a aquesta activitat; disminuir en un 15% l'aigua destinada a usos industrials; i possibilitat d'omplir només parcialment les piscines d'aigua dolça que desponguin de sistemes de recirculació.

Mínim històric als embassaments

Els embassaments de les conques internes es troben per sota dels mínims històrics de 1989, fa més de tres dècades. La sequera d'aquell any va enfonsar els nivells de reserves a un mínim del 19,12%, un percentatge que va caure fins al 18,85% el passat dimarts 14 de novembre.

NO T'HO PERDIS: Coses per fer a Barcelona al novembre

Llegeix el número de novembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat