Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Zurich Marató de Barcelona
Zurich Marató Barcelona

Aquestes son les afectacions de mobilitat de la Marató de Barcelona aquest cap de setmana

L'Ajuntament de Barcelona recomana agafar el metro per desplaçar-se per les zones on passa la cursa

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Barcelona es tornarà a convertir en un gran circuit urbà per acollir la 45a edició de la prova atlètica de referència a Barcelona. La Zurich Marató de Barcelona se celebrarà aquest diumenge 10 de març, quan 20.000 atletes esperen el tret de sortida al Passeig de Gràcia, a tocar de Gran Via. Amb l'arribada de la marató, també ho faran les afectacions de la mobilitat tant de vianants com de vehicles a diverses parts de la ciutat. Les restriccions estaran vigents des de l'hora de la sortida a les 8.30 h fins a l'arribada a la meta a l'Arc de Triomf, i afectaran totes les vies del recorregut com el carrer Marina i la Gran Via de les Corts Catalanes.

La llista completa de carrers on la circulació estarà prohibida són: Passeig de Gràcia, Gran Via de les Corts Catalanes, Marina, Aragó, Viladomat, València, Huelva, Felip II (travessant el pont de Bac de Roda), Gran de la Sagrera, Garcilaso, avinguda Meridiana, Mallorca, Calàbria, ronda Universitat, plaça Universitat, ronda Sant Antoni, Sepúlveda, Rocafort, Floridablanca, Urgell, Manso, avinguda Paral·lel, plaça Drassanes, passeig Josep Carner, plaça Portal de la Pau, passeig Colom, passeig Isabel II, passeig Picasso, passeig Pujades, passeig Voluntaris Olímpics, avinguda Litoral, Josep Pla, pg. Taulat, pl. Llevant, av. Diagonal (amb un gir de 180 graus per Ciutat de Granada), Llull, Pamplona, Arquitecte Sert, Salvador Espriu, Marina, Ausiàs Marc, plaça Urquinaona, ronda Sant Pere i el passeig Lluís Companys.

Zurich Marató de Barcelona
Foto: Zurich Marató de Barcelona

El transport públic també es veurà afectat i hi haurà diverses línies de bus que es desviaran o que limitaran el seu recorregut. Aquestes línies d'autobús seran: D20, D50, H8, H10, H12, H14, H16, V9, V11, V13, V15, V17, V19, V21, V23, V25, V27, V29, V31, 6, 7, 13, 19, 21, 22, 24, 33, 34, 39, 47, 54, 55, 59, 62, 63, 67, 96, 109, 120, 121, 126, 136, 141, 192, i les rutes blava i vermella del Bus Turístic. Des de l'Ajuntament han recomanat que, entre les 6.30 i les 15 h, s'agafi el metro en lloc del bus per les zones on passarà la cursa.

Un nou circuit

La Marató de Barcelona va celebrar la seva primera edició l'any 1980 i, tot i que s'ha celebrat cada any des de llavors, aquesta estrenarà nou circuit. Aquest serà el novè canvi de recorregut des del naixement de la prova, i serà el primer cop en vint anys que deixarà de ser circular. El circuit de la 45a edició de la cursa serà el més ràpid, monumental i lineal de la seva història i passarà per 15 monuments de la ciutat com la Casa Batlló, la Sagrada Família, el parc de la Ciutadella i l'Arc de Triomf, entre d'altres. A més també tindrà més de 30 metres de desnivell i sis corbes menys, dos factors que afavorirà les marques dels esportistes.

NO T'HO PERDIS: Què fer a Barcelona al març

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat