Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Highlands School Barcelona
Highlands School BarcelonaHighlands School Barcelona

Aquestes són les vuit millors escoles de Barcelona, segons Forbes (i la més barata val més de 8.000 euros l’any)

La revista ha llistat els 100 millors centres educatius de tot l'Estat

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Publicitat

Són setmanes de presa de decisions: fer el canvi d’armari ja, marxar o no de vacances pel pont de Setmana Santa o escollir a quina escola apuntar els fills pel curs vinent. Si bé no podem ajudar-vos en el tema de la vestimenta, sí que us podem recomanar què fer durant aquests dies festius, així com us podem proporcionar quins són els millors col·legis de la ciutat. De fet, és la revista Forbes qui ha llistat els 100 millors centres educatius de tot l’Estat (per ordre alfabètic). I, de la demarcació de Barcelona, n’han aparegut vuit al rànquing.  

Els dos primers col·legis que apareixen són els centres Àgora, en concret el de Sant Esteve de Ses Rovires i el de Sant Cugat del Vallès. La seva oferta educativa és de caràcter internacional, trilingüe i mixta. A més, destaquen pel seu alt rendiment acadèmic i per l’atenció personalitzada a les necessitats de cada alumne. Ambdós centres tenen bones infraestructures, com biblioteques, laboratoris, centres esportius, entre d’altres, i estan vinculats al Conservatori del Liceu de Barcelona. Això sí, els preus oscil·len entre els 3.500 euros, a la guarderia, i els 10.500 euros, al batxillerat.  

Agora Sant Cugat
Agora Sant CugatAgora Sant Cugat

El següent centre de Barcelona que Forbes presenta és l’American School, que també és líder en l’àmbit europeu. Aquesta escola privada situada a Esplugues de Llobregat implementa el model educatiu basat en la Common Core i el Next Generation (dues innovadores iniciatives en què els estudiants desenvolupen diferents projectes comunitaris i socials) i el Batxillerat Internacional. Els preus van des dels 13.000 euros, pels més petits, fins als 22.000, pels grans. 

Col·legi Internacional SEK Catalunya és el pròxim. Aquesta institució, que està a la Garriga, és l’única escola de Catalunya que imparteix el continu dels programes del Batxillerat Internacional, incloent-hi el de l’escola primària, els anys intermedis (que vindrien a ser l’ESO) i el programa del diploma (el Batxillerat). A més compta amb una formació trilingüe (català, espanyol i anglès) i utilitza el model educatiu SEK Future Learning, que es basa en l’aprenentatge flexible, personalitzat i col·laboratiu amb metodologies i eines adaptades a entorns físics i virtuals. 

Col·legi Internacional SEK Catalunya
Col·legi Internacional SEK CatalunyaCol·legi Internacional SEK Catalunya

Continuem amb Highlands School Barcelona. Aquesta escola de Pedralbes forma part de la xarxa de col·legis de Cambridge, per la qual cosa, els seus estudiants també poden adquirir el certificat educatiu expedit per la prestigiosa entitat anglesa. La seva mensualitat va des dels 300 fins als 700 euros per estudiant, és a dir més de 8.000 euros l'any.  

L’escola Sant Ignasi dels Jesuïtes de Sarrià, que ofereix formació des de P1 fins a segon de Batxillerat i que té un estil d’ensenyament personalitzat, inclusiu i basat en la resolució de problemes també és present al rànquing. D’entre els centres mencionats fins ara, aquest és el primer que (en alguns cursos) és de modalitat concentrada.

També entra al llistat Oak House School, que combina el programa educatiu i el britànic, de manera que els seus estudiants aprenen a partir de tres idiomes: català, castellà i anglès. A més a més, lliga la formació acadèmica amb l’aprenentatge de les emocions i habilitats socials. El seu preu va dels 9.000 als 11.000 euros anuals, que se sumen a una aportació que tots els alumnes han de fer d’entre 2.500 i 3.500 euros. 

Oak House School
Oak House SchoolOak House School

Per acabar, la St. Peter’s School, l’única escola de Barcelona que ofereix el IB Internacional Continuum en anglès. La seva formació es basa en tres pilars: la ciència i la tecnologia exponencial, el pensament crític i la connexió amb el món que vivim. De fet, és també l’únic col·legi de Catalunya que té un laboratori de ciències per les classes d’infantil (de 0 a 6 anys) i el primer a introduir entre l’oferta curricular les assignatures de blockchain, nanociència, neurologia o intel·ligència artificial.  El preu anual és de 8.000 euros, pels més petits, i de quasi 16.000 euros pels joves. 

NO T'HO PERDIS: Què fer a Barcelona al març

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat