Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Exposición Tim Burton. Fabian Morasut
Exposición Tim Burton. Fabian Morasut

Els millors plans per fer per Setmana Santa a Barcelona

Concerts, obres de teatre, cinema i exposicions per gaudir de la ciutat durant les vacances de Setmana Santa

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Us quedeu a Barcelona i rodalia per Setmana Santa? Doncs prepareu-vos perquè aquí trobareu un bon grapat d'activitats per fer a Barcelona per a tots els públics. Quins plans es poden fer a Barcelona per Setmana Santa? Concerts, obres de teatre, mercats, exposicions, pel·lis, plans en família... Prepareu l'agenda!

NO T'HO PERDIS:  Les millors mones de Pasqua de Barcelona

  • Teatre
  • Circ

'Alegría' és, sens dubte, l'espectacle més emblemàtic i exitós de Cirque du Soleil. Es va estrenar per primera vegada al Canadà el 1994, i en 19 anys de gira ha captivat més de 14 milions d'espectadors a 255 ciutats de 40 països. El 2019, coincidint amb la celebració del seu 25è aniversari, 'Alegría' es va tornar a estrenar a Montreal sota una llum completament nova, assegurant-se que tots els aspectes del xou –la direcció d'escena, la música, les acrobàcies, l'escenografia, el vestidor, la il·luminació, el maquillatge– fossin tan inspiradors per al públic d'avui com ho van ser en el moment de la seva creació.

Contingut patrocinat
Publicitat
Processons de Setmana Santa
  • Què fer
  • Ciutat

La Setmana Santa ja és aquí i amb ella, també les seves tradicions. Malgrat que se celebra a molts països diferents, a diversos punts de l'Estat es viu amb especial intensitat. Dels passos d'Andalusia, fins als 'trenca perols' de València i la mona a Catalunya, són moltes les tradicions amb les quals se celebra la Setmana Santa segons la comunitat autònoma, però una que es pot trobar a tot arreu són les processons. Tot i que les d'Andalusia siguin les més espectaculars, a Catalunya també se'n celebren algunes i Barcelona no és una excepció.

  • Art
  • Art

Agafes el torn en una sala d’espera. Quan et criden, entres en una sala, t’estires en un llit i et mors. Així comença el recorregut laberíntic, immersiu i lúdic en què consisteix la nova exposició de l’Arts Santa Mònica. Sota el títol ‘L’altre costat’, la mostra et convida a abandonar la vida material per explorar el més enllà: per alguns artistes això vol dir els somnis, per altres, l’inconscient, el plaer, la mort o la resurrecció. 

Els encarregats d’escollir els 10 artistes locals i internacionals que han participat en aquesta exposició laberíntica són el director de teatre Ferran Utzet i Enric Puig Punyet, director de l’Arts Santa Mònica. I la primera de les obres amb què topa el visitant (després de transitar per una sala on és convidat, si vol, a disfressar-se i convertir-se en algú altre) és l’experiència mateixa de la mort. L’ha ideada l’artista Iara Solano juntament amb el grup Sleepwalk Collective i consisteix en un llit que et proposa transitar entre la vida i el més enllà. És el pas previ a entrar al laberint i es titula ‘Vostè és aquí’. Una expressió que, pertinentment, en tibetà fa referència a l’estat intermedi entre la mort i la reencarnació.

Publicitat
  • Què fer
  • Ciutat

L’univers de Tim Burton aterra a Barcelona amb la nova exposició 'Tim Burton’s labyrinth', una aventura basada en 200 esbossos originals del director de cinema que es presenten en un recorregut per un laberint. Les obres han estat cedides pel mateix creador per l’ocasió i, de fet, moltes són inèdites.  

La immersió a l’univers creatiu del geni del cinema guiarà als visitants per diferents sales amb música, llums, tecnologia, escultura, escenografia i vestuari de les seves obres. Un veritable viatge sensorial a les pel·lícules que tan bé coneixem com "Eduardo Manostijeras", "Malson abans de Nadal", "La Núvia Cadàver" i "Charlie i la Fàbrica de Xocolata". 

Barcelona és la quarta parada internacional d’aquest espectacle. Després de passar per Madrid, París i Brussel·les durant l’any 2023, l’exposició –creada per la productora LETSGO en col·laboració amb Tim Burton– es podrà veure a la Barcelona a partir del 8 de març. Si no us voleu perdre aquesta oportunitat i voleu ser els primers a gaudir-la, feu-vos ja amb les vostres entrades!

  • 4 de 5 estrelles
  • Què fer
  • Exposicions
  • Dreta de l'Eixample
  • Crítica de Time Out

L'homenatge que Núria Feliu (1941-2022) mereixia ha arribat en forma d'una gran exposició al Palau Robert comissariada per Òscar Dalmau i amb guió de Julià Guillamon. Aneu-hi, perquè sovint la importància musical i artística de la Feliu en aquest país ha quedat una mica tapada pel personatge. Organitzada en cinc sales i per ordre cronològic, la mostra comença al seu barri de Sants, on venia llegums al mercat, però de seguida descobrim la Feliu que s'inicia amb la companyia Teatre Experimental Català i amb el grup de música ie-ie Donald Duc. 

Ben aviat, el 1965, fitxa per Edigsa i esdevé una pionera del jazz no només a Catalunya sinó a tot l'Estat. En l'interval de dos anys publica sis discos del gènere amb músics de primera fila (i Tete Montoliu, esclar) i adaptant el repertori nord-americà. Aquí resulta impressionant veure alguns dels discos de la seva col·lecció personal (de Sinatra amb Count Basie, Coltrane i Johnny Hartman, Duke Ellington, Ella Fitzgerald...).

Publicitat
  • Art
  • Art

L’accés a la planta -2 de la Fundació Tàpies s’ha llevat cobert d’un fil vermell que teixeix una immensa teranyina. Les escales que ens condueixen a les sales d’exposició ara semblen una cova cap a l’infern, però en realitat només ens donen la benvinguda a les creacions de Chiharu Shiota, una artista japonesa que presenta aquesta mostra sorprenent i plena de simbolismes. 

L’obra de Chiharu Shiota ens parla de la fragilitat de la vida, de la memòria i del vincle amb la terra a través d’aquestes teranyines de color carmí que, a dins, atrapen objectes quotidians com unes sabates o unes claus

Els elements atrapats entre les malles vermelles formen part de l’obra d’art, de la mateixa manera que ho fa l’espectador: la mostra, que és alhora una instal·lació immersiva, converteix els cossos dels visitants en subjectes que, com els objectes, interactuen amb aquestes teranyines. Els fils simbolitzen els vasos sanguinis que hi ha a dins del cos i, alhora, les connexions que ens vinculen amb els altres, unificant així el microcosmos i el macrocosmos.

  • Què fer
  • Ciutat

Sigui veient una pel·lícula, llegint un llibre o anant a una experiència immersiva, hi ha gent que li agrada passar por per gust. El Tibidabo ho sap bé perquè setmanalment ha vist gaudir a persones dins l’Hotel 666 (conegut també com a Hotel Krüger), el seu mític passatge de terror. Ara les sensacions de por al parc (per aquells que les vulguin experimentar) s’ampliaran perquè el parc d’atraccions presenta un nova experiència de terror.

Es tracta de l’Espai 666, una proposta que obrirà durant la Setmana Santa i on, per primera vegada, els visitants podran conèixer i fotografiar-se amb els personatges de l’Hotel 666. Serà al final del recorregut quan, després d’haver passat pel passatge, el públic s’endinsarà en una nova sala d’on els personatges cobraran vida dels quadres i els miralls que la decoren

A banda, durant les vacances escolars el Tibidabo també ampliarà la programació d’espectacles del teatre Marionetarium i les actuacions de les mascotes del Tibidabo durant tota la Setmana Santa. El Parc estarà obert des del dimecres 27 de març fins al dilluns 1 d’abril d’11 h a 21 h. 

Publicitat
  • Què fer
  • Mercats i fires
  • Fort Pienc

El Mercat dels Encants és un dels mercats més antics d'Europa, que data des del 1300 a la ciutat. Va començar la seva activitat a les portes de la muralla de Barcelona que, des del seu origen tenia el punt d'informalitat i llibertat que encara manté. Ha passat per moltes ubicacions com la Rambla de les Flors, el carrer Dos de Maig i en l'actualitat, a la Meridiana sobre un edifici lluent de Fermín Vázquez. 

Hi ha més de 300 parades de roba de tots els estils i preus, antiguitats, ceràmica, outlets i una zona de restauració amb 9 restaurants per poder gaudir de tota la jornada al mercat.

A més, dilluns, dimecres i divendres podreu acudir a les subhastes que es fan a primera hora del matí, de 8 a 9 h. Els Encants són l'únic mercat d'Europa que encara practica el model de subhastes on els mercants posen a la venda productes únics que un cop es venguin, no es posaran a la venda del públic general. 

  • Què fer
  • Ciutat

És segurament el mag (de ficció) més famós del món. Harry Potter, 26 anys després d'aparèixer per primera vegada en una novel·la, continua arrossegant masses, en aquest cas amb una exposició interactiva i immersiva anomenada 'Harry potterThe exhibition', la més completa que s'ha fet mai sobre el món màgic de l'heroi de J.K. Rowling.

Més d'un milió i mig de persones ja han visitat la mostra immersiva que ha passat per ciutats com Nova York i a París, i ara també ho fa per Barcelona, al Port Vell, on estarà fins al 7 d'abril. Ja podeu comprar les entrades a través de la seva pàgina web a partir de 19 €, tot i que, si sou autèntics fans del mag, també existeix l'entrada VIP per 59 €, que inclou l'accés a la mostra a qualsevol hora del dia i algunes sorpreses.

Només entrar-hi, us donaran una 'snitch' daurada que haureu de portar lligada al canell al llarg de tota la visita, una mena de polsera que servirà com a contacte amb el món màgic de J.K Rowling.

Publicitat
  • Art
  • Eixample

El nou espai dedicat a l'art contemporani de la galeria Mayoral s'estrena, sota la direcció artística de la crítica i comissària Joana Hurtado, amb aquesta exposició anomenada 'Mater'. La mostra reuneix obres de cinc artistes que han treballat amb la matèria, han explorat els límits dels materials amb els quals creen i reflexionen sobre conceptes de rabiosa actualitat com la migració o la societat de consum. 

Són 9 peces de grans dimensions i de colors llampants que es mouen entre la instal·lació, l'escultura i la performance, de les artistes Carolina Caycedo, Pia Camil, Catalina León, Cinthia Marcelle i Marga Ximénez. 

  • Música
  • Festival de música
  • Sant Gervasi - Galvany

Un centenar d'actuacions conformaran el programa del Barnasants 2024, que s'inicia el 26 de gener al Teatre Joventut de L'Hospitalet i que s'allargarà fins a finals de maig. Les Kol·lontai seran les encarregades de donar el tret de sortida a aquesta nova edició, que commemora el 50è aniversari de la Revolució dels Clavells amb un concert col·lectiu el 13 d'abril dirigit per Núria Piferrer 'Névoa' i també amb un cartell commemoratiu de Julia Solans. 

I si voleu fer una escapada a prop de Barcelona...

  • Què fer
  • Rutes i passejades

Són temps complicats per poder viatjar lluny de les nostres fronteres. Però tranquils, a Catalunya podem trobar llogarets que semblen trets de contes de fades i pobles costaners que farien les delícies de Patricia Highsmith a 'El talent de Mr. Ripley'. Vivim en un país ideal per planejar una escapada inoblidable, imaginar excursions en tren o proposar-li a la parella un cap de setmana romàntic perfecte. Ni els boscos irlandesos ni la Costa Amalfitana, a Catalunya hi ha de tot! Aquests són, per a nosaltres, els pobles que cal visitar.

NO T'HO PERDIS: Els pobles més bonics d'Espanya

  • Viatge

5 platges per accedir-hi en cotxe Platja del Portitxol Situada entre les viles de l’Escala i Sant Martí d’Empúries, la platja del Portitxol és un bell sorral envoltat per un bosc de pins que arriba pràcticament fins a la riba de mar. La platja d’aigües tranquiŀles i fina sorra daurada està protegida a banda i banda per formacions rocoses: pel sud, la punta dels Coves, entapissada de pins i amb grans roques de formes curioses que se submergeixen en el mar; i pel nord, els penya-segats coneguts com Muscleres Petites, que la separen de la platja veïna de Les Muscleres o del Convent. Aquestes formacions protegeixen la Platja del Portitxol alhora que generen una zona d’aigües reposades i poc profundes, una espècie de gran piscina ideal per remullar-se sense capbussar-se o perquè hi juguin els nens. Platja Illa Roja Situada en un entorn idíŀlic de roques i pins, la cala d’Illa Roja es caracteritza per les seves aigües transparents i perquè està presidida per una prominent illeta rocosa d’un color vermellós que li dóna el nom. És un lloc tranquil, sense aglomeracions, amb sorra de gra gruixut i color daurat amb un pendent d’entrada al mar bastant pronunciat. És una platja nudista de prestigi internacional –per això és freqüentada per turistes estrangers–, a la qual únicament s’hi accedeix després d’un bonic passeig a peu pel camí de ronda, que juntament amb un entorn agrest i els penya-segats que l’envolten, contribueix a la seva fama de petit oasi amagat en plena natura. Platja del

Publicitat
Recomanat

    Més de Setmana Santa

      També t'agradarà
      També t'agradarà
      Publicitat