Setmana Santa a Barcelona

Els millors plans: concerts, obres de teatre, activitats, festes nocturnes i tradicionals per gaudir de la ciutat durant les vacances de Pasqua!
Barcelona senyal
Advertising

Sou dels que us quedeu a Barcelona Setmana Santa? Esteu de sort! La ciutat ofereix propostes per a tots els que no marxen de la ciutat. Del 29 de març al 2 d'abril de 2018 hi ha concerts, obres de teatre, activitats a la ciutat, o descobrir quins plans esperen a la ciutat cada dia. Però si no heu planificat les vacances a temps tampoc és problema. Podeu optar per fer una escapada prop de Barcelona o aprofitar el tren per sortir d'excursió. Així que tothom a gaudir d'aquests dies de vacances que ens regala el calendari!

Activitats tradicionals

Catedral de Barcelona
© Maria Dias

Divendres Sant

A la Catedral de Barcelona el divendres es fa el Sermó de les Set Paraules, just davant del temple. Seguidament es procedeix a l'acció litúrgica de la passió i la mort del senyor, i a dos quarts de set del vespre se celebra el viacrucis, que consisteix a recórrer dotze estacions que rememoren els passos que va seguir Jesús fins a la seva mort. Diferents parròquies de Barcelona fan el seu propi viacrucis, a part del de la Catedral.

setmana santa

Setmana Santa andalusa a L'Hospitalet

Des de fa més de tres dècades, la comunitat d’origen andalús de l’Hospitalet de Llobregat celebra la Setmana Santa en terres catalanes a la manera que caracteritza les processons del sud de la Península. L’element més emblemàtic d’aquestes processons són les ‘saetes’, entonades pels ‘cantaores’ o ‘cantaoras’ en un gènere que es considera l’expressió del patiment del poble andalús.

Advertising
Forn de Santa Madrona
© Maria Dias
Restaurants

On comprar la mona de Pasqua

Una Setmana Santa sense mona és viure en la indigència emocional. Per a no decebre els vostres fillols, aquí teniu un llistat de les millors mones de Barcelona. Des de les més tradicionals fins a les més sumptuoses i barroques. Poca broma, que el Gremi de Pastisseria preveu vendre quasi 700.000 mones aquest any, un increment d'un 1 % més que l'any passat. Per no quedar com un porc el dia del pollet i l'ou!

Els millors plans de 4 dies de festa

Què fer

El pont ideal a Barcelona

La ciutat és plena d'activitats interessants per aprofitar al màxim el cap de setmana llarg. Us proposem els millors plans per gaudir del pont: mercats, concerts, sessions de DJ, pel·lícules... No us quedeu a casa!

Escapades

Pont Vell i la Cova
© Oscar Rodbag
Què fer

10 grans excursions per fer en tren des de Barcelona

Time Out, en col·laboració amb FGC, us proposa una pila de destins als quals podeu arribar sense necessitat d'agafar el cotxe. Excursions, edificis emblemàtics de Catalunya, pobles plens de màgia... molt a prop de Barcelona trobem un ampli ventall d'opcions per gaudir del cap de setmana i agafar aire lluny de la ciutat. La xarxa de transports dels FGC ens proposa alguns destins als quals podem arribar còmodament i per un preu molt econòmic, així com un grapat d'activitats per a tots els gustos i totes les edats. Aquestes són algunes de les opcions que més ens agraden:

Què fer, Rutes i passejades

Escapades a 30 minuts de Barcelona

Organitzar una escapada no ha de ser una cosa feixuga i recargolada. La rodalia de Barcelona va servida de llocs que cal que conegueu. No serà necessari reservar habitació a un hotel o muntar un 'planing' d'horaris de vols. Només necessiteu, més o menys, mitja hora i ganes de conèixer nous racons. Som-hi?

Advertising
Viatge

Les 10 millors platges de Catalunya

5 platges per accedir-hi en cotxe Platja del Portitxol Situada entre les viles de l’Escala i Sant Martí d’Empúries, la platja del Portitxol és un bell sorral envoltat per un bosc de pins que arriba pràcticament fins a la riba de mar. La platja d’aigües tranquiŀles i fina sorra daurada està protegida a banda i banda per formacions rocoses: pel sud, la punta dels Coves, entapissada de pins i amb grans roques de formes curioses que se submergeixen en el mar; i pel nord, els penya-segats coneguts com Muscleres Petites, que la separen de la platja veïna de Les Muscleres o del Convent. Aquestes formacions protegeixen la Platja del Portitxol alhora que generen una zona d’aigües reposades i poc profundes, una espècie de gran piscina ideal per remullar-se sense capbussar-se o perquè hi juguin els nens. Platja Illa Roja Situada en un entorn idíŀlic de roques i pins, la cala d’Illa Roja es caracteritza per les seves aigües transparents i perquè està presidida per una prominent illeta rocosa d’un color vermellós que li dóna el nom. És un lloc tranquil, sense aglomeracions, amb sorra de gra gruixut i color daurat amb un pendent d’entrada al mar bastant pronunciat. És una platja nudista de prestigi internacional –per això és freqüentada per turistes estrangers–, a la qual únicament s’hi accedeix després d’un bonic passeig a peu pel camí de ronda, que juntament amb un entorn agrest i els penya-segats que l’envolten, contribueix a la seva fama de petit oasi amagat en plena natura. Platja del

Advertising
Jardins Costa i Llobera
©Iván Moreno
Què fer, Rutes i passejades

15 llocs de Barcelona que no semblen Barcelona

La nostra ciutat té racons que no només et fan quedar bocabadat, sinó que ens traslladen a altres llocs com si haguéssim entrat en una pel·li de ciència-ficció! 15 indrets increïbles que et faran creure que la teletrasportació existeix i que a la teva ciutat hi cap el millor i més bonic del món

Advertising