Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
San Just Desvern
Foto: Aigües de Barcelona

Aquests són els dos municipis més rics de tota la província de Barcelona

Segons l'Institut Català d'Estadística de Catalunya, la renda mitjana a Catalunya és de 14.152 euros

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Malgrat que Barcelona s'ha convertit en una de les ciutats més cares per viure de tot l'Estat, no és la més rica. Segons les darreres dades de l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat), la renda mitjana per persona a Catalunya és de 14.152 euros. Tot i que les dades varien depèn el municipi, n'hi ha dos dins la Província de Barcelona que no estan massa lluny de duplicar la xifra oficial. Matadepera i Sant Just Desvern són els dos pobles més rics, amb una renda mitjana de 22.806 i 21.511 euros respectivament.

L'estudi de l'Idescat ha valorat l'índex socioeconòmic segons dos indicadors de situació laboral, dos de nivell educatiu, un de migració i un altre de renda. La població ocupada representa un 64% de Catalunya, per aquest motiu les xifres varien molt depenent del municipi. De totes les localitats que s'han analitzat, només 37 tenen un nivell socioeconòmic alt, dels quals dotze es troben dins l'àrea metropolitana de Barcelona.

Encariment de Barcelona

Cada cop són més les persones que decideixen buscar habitatge fora de la ciutat de Barcelona. Els municipis a prop de la ciutat cada cop estan més demandats per anar a viure a causa de l'encariment de la localitat. Barcelona s'ha posicionat com la zona de l'Estat amb el lloguer més car, amb una mitjana de 1.087 euros, així com la que té les habitacions en pisos compartits amb el preu més elevat.

NO T'HO PERDIS: Els pobles més bonics de Catalunya per visitar el 2023

Llegeix el número de setembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Estiu

    Últimes notícies

      Publicitat