Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Tabla de quesos
ShutterstockTabla de quesos

Aquests són els millors formatges del món (i no són els que esperes)

Els concursants han estat avaluats per un panell d'experts, compradors, detallistes i escriptors gastronòmics als World Cheese Awards del 2023

M. P. Muñoz
Escrit per
M. P. Muñoz
Publicitat

No a tothom li agrada el formatge, però a qui li agrada li encanta. I ja sigui que li agradi el formatge cheddar esmicolat o el camembert cremós, o les taules cuquis, tots tenim els nostres favorits. Però qui decideix quin dels meravellosos formatges del món és el millor?

Els World Cheese Awards sí, és clar. El panell de jutges d'aquesta competició ha anat guanyant reputació gradualment al llarg dels darrers 30 anys i ara és una de les màximes autoritats en tot allò relacionat amb el formatge. 

Enguany, es van enviar més de 4.000 formatges de tot el món per ser avaluats per experts, compradors, detallistes i escriptors gastronòmics, tot en una sola sala. Us imagineu el tuf que hi faria?

16 van ser premiats, però quin país té el millor formatge del món? És (redoblament de tambors, si us plau)... Noruega! El seu formatge Nidelven Blå és un blau semisòlid fet a mà, elaborat a dues hores de Trondheim, on es van celebrar els premis enguany. Va superar les altres 292 participants de Noruega. 

Nidelven Blå de Gangstad Gårdsysteri
Foto: Nidelven Blå

En segon lloc va quedar el Baliehof Houtlandse Asche Kaas de Bèlgica, un formatge dur de llet de vaca no pasteuritzada. En tercer lloc va quedar el formatge suís Eberle Würzig Seit 5 Generationen i en quart lloc va quedar el formatge indi Eleftheria Brunost.

Sorprenentment, ni França ni Espanya ni el Regne Unit, tres nacions orgullosament productores de formatge, van tenir guanyadors entre els 10 primers, encara que els formatges britànics van tenir una forta presència a la llista general.

Aquí hi ha els 10 millors formatges el 2023

  1. Nidelven Blå de Gangstad Gårdsysteri (Noruega)
  2. Baliehof Houtlandse Asche Kaas de Baliehof Kaas A Zuivelboerderij Jabbeke (Bèlgica)
  3. Eberle Würzig Seit 5 Generationen de Dorfkäserei Muolen (Suïssa)
  4. Eleftheria Brunost de Vivanda Gourmet (Índia)
  5. Müller-Thurgau Resent de Käserei Müller-Thurgau (Suïssa)
  6. Kärntnermilch Mölltaler Almkäse Selektion 50% FIT de Kärntnermilch (Àustria)
  7. Michel de Rohmilchkäserei Backensholz (Alemanya)
  8. Holland Delta, 1 any de Van der Heiden Kaas (Països Baixos)
  9. Cabra vella d'Amsterdam de Westland Kaasexport (Països Baixos)
  10. Parmigiano Reggiano 30-39 Mesos de Nazionale Parmigiano Reggiano Rastelli Fratelli (Itàlia)

NO T'HO PERDEU: les millors botigues de formatges de Barcelona

Arribeu el número de novembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat  

Últimes notícies

    Publicitat