Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Maison Aimee
Foto: Lenka Selinger Maison Aimee

'Charcuterie board': les taules de formatge cuquis que arrasen a Tik Tok arriben a Barcelona

Maison Aimee, a Sarrià, és una botiga de producte gurmet francès que broda aquest art culinari

Iker Morán
Escrit per
Iker Morán
Publicitat

El ritme de les modes gastronòmiques a TikTok i Instagram és tan ràpid que quan volem descobrir en què consisteix la penúltima tendència, segurament ja ha arribat el capítol següent. L'estètica i el fet fotogènic solen manar, però per sort algunes vegades, a més de boniques, les propostes resulten d'allò més delicioses i de qualitat

Just això és el que passa amb les 'charcuterie boards', una manera fina d'anomenar les taules de formatges i embotits que des de fa un temps arrasen a xarxes socials. La clau no només està en una bona selecció de productes, sinó en saber col·locar-los perquè llueixin ben bonics. Cosa que dominen a Maison Aimee, una botiga de productes gurmets francesos al barri de Sarrià, on broden això de les 'charcuterie boards'.

Pensades tant com a servei de càtering com per a comandes domèstiques més petites, n'hi ha de diverses mides (a partir de quatre persones) i amb un preu a partir de 18 euros per comensal. Segons explica Mélanie André, responsable d'aquest projecte, una taula sol incloure mitja dotzena de tipus de formatges de diferents intensitats i que juguen amb la llet de vaca, ovella i cabra, dos tipus de terrines, dos o tres embotits, melmelades, panses, raïm, crackers...

Oh la la, pâté en croûte de Maison Aimee!
Foto: Lenka SelingerOh la la, pâté en croûte de Maison Aimee!

En realitat, els formatges i embotits són només una petita part de l'oferta d'aquesta botiga coqueta on treballen amb petits productors artesans francesos en exclusiva. Res de fer servir catàleg de proveïdors, ens explica André. Ella mateixa viatja, prova i selecciona les més de 600 referències que ofereixen, produïdes per un centenar d'artesans amb qui tracten de manera directa.

Una llista que inclou des de melmelades, mostasses o cogombres, fins a plats preparats, vi, xampany, o galetes i pastissos. Els grans èxits de la casa? A més dels formatges –que van rotant segons temporada– sempre hi ha un bon Comté disponible. Els vins i el 'pâté en croûte' que els arriba cada setmana i que ja té molts fans habituals. Dura poc, avisen.

Maison Aimee ofereix 600 referències de productes artesans seleccionats a l'origen

Interessant selecció –també per als no iniciats en gastronomia francesa, que segurament aprendran i descobriran productes molt interessants– i preus ben ajustats a la qualitat i exclusivitat del producte, que paguen un preu just als productors.

NO T'HO PERDIS: Time To Eat Fest 2023, el millor festival gastronòmic de Barcelona 

Llegeix el número de maig de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat 

Últimes notícies

    Publicitat