Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Centre Divulgació Copa Amèrica
Foto: Miriam Garcés

Obre a Barcelona el primer centre de divulgació de la Copa Amèrica (i ja es pot visitar)

L'espai es troba a l'emblemàtic edifici IMAX i es podrà visitar fins a finals de maig de 2025

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Barcelona acollirà el 2024 una de les competicions esportives més antigues del món. La 37a edició de la Copa Amèrica de vela se celebrarà a la ciutat el setembre de l'any que ve, on els millors regatistes del món es disputaran la copa més antiga del món de l'esport. Per celebrar l'esdeveniment, Barcelona ha obert el primer espai de divulgació de la història de la competició a l'emblemàtic edifici IMAX, al Port Vell, que feia gairebé deu anys que estava tancat al públic. L'America's Cup Experience està pensat per acollir tant els amants de la regata i la competició, com tots aquells que vulguin endinsar-se en la seva història. L'edifici ja està obert al públic cada dia de la setmana de 10 h a 22 h i es podrà visitar fins a finals del mes de maig de 2025.

Centre Divulgació Copa Amèrica
Foto: Miriam Garcés

L''America's Cup Experience' es divideix en tres espais enfocats a la divulgació d'aquesta competició. El primer és la 'Free Experience', una zona gratuïta oberta a tots els públics on s'explica detalladament l'esport i els sis equips competidors a través de l'última tecnologia. En aquest espai, també hi ha una àrea dedicada a tractar la relació de Barcelona i el mar, on també s'explica l'evolució dels vaixells i la tecnologia d'aquests. Finalment, la 'Free Experience' conclou amb la botiga oficial de la Copa Amèrica on, a partir de desembre, es podran adquirir els uniformes de cadascun dels sis equips participants.

Centre Divulgació Copa Amèrica
Foto: Miriam Garcés

El segon espai és la 'Ticketed Experience', on els visitants es troben en una experiència immersiva amb una tecnologia avançada que els envolta. Seguidament, hi ha una mena d''onada digital' amb imatges històriques dels 172 anys de la competició que donen pas a l'auditori, on es projecta el curtmetratge oficial de la Copa Amèrica 'One hell of a battle'. Aquest auditori compta amb la segona pantalla més gran d'Europa i amb un format 4K.

Centre Divulgació Copa Amèrica
Foto: Miriam Garcés

El recorregut acaba amb un tercer espai per donar una alegria al paladar. Es tracta d'una experiència gastronòmica de la mà del xef Albert Ventura, del restaurant Coure de Barcelona i Andorra. Ventura ha creat dins l'edifici la Vraba Restaurant, una zona on s'ofereix cuina d'autor, i el Sailor's Cove, una terrassa a peu de mar amb una oferta mediterrània molt variada i amb unes vistes privilegiades.

Centre Divulgació Copa Amèrica
Foto: Laia Jordà

Per fer possible aquest projecte, s'han invertit set milions d'euros a renovar l'espai i instal·lar tecnologia d'última generació, un aspecte que destaca dins de tot el recorregut. Durant els dos anys que estarà en funcionament, s'espera que el centre de divulgació de la Copa Amèrica aculli uns 8 milions de visitants i doni a conèixer la competició tant als turistes, com als locals.

NO T'HO PERDIS: Així serà el nou Port Vell de Barcelona quan arribi la Copa Amèrica

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat