Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Arriba a Madrid la gran exposició de Magritte, un dels mestres del surrealisme

La mostra es podrà veure al CaixaForum de Barcelona a partir del 24 de febrer de 2022

Rita Roig
Escrit per
Rita Roig
Publicitat

 Una mostra dedicada al mite surrealista René Magritte arriba al Museu Nacional Thyssen-Bornemisza. A partir del 14 de setembre, els visitants del museu podran gaudir d’aquesta exposició, que porta el nom de 'La màquina Magritte' i és la primera retrospectiva de l’artista Belga a Espanya des de l’any 1989. Hi trobaran més de 95 pintures que provenen de galeries, museus i col·leccions particulars d’arreu del món que, un cop finalitzada l’exposició a Madrid, faran via cap a Barcelona.

Kunstmuseum Colección privada, cortesía de la Vedovi Gallery, Bruselas.
© René Magritte, VEGAP, Madrid, 2021Colección privada, cortesía de la Vedovi Gallery, Bruselas

L’exposició convidarà a descobrir l'univers creatiu d'aquest pintor, conegut per les imatges provocatives i originals, amb composicions audaces i juganeres que pretenien alterar la percepció dels espectadors, fer-los qüestionar la realitat preconcebuda i convidar-los la reflexió.'La màquina Magritte' agafarà com a fil conductor els recursos metapictòrics de l’artista: Magritte pintava sempre finestres, quadres dins de quadres, miralls, figures d’esquena… per a crear petites trampes visuals

L’exposició, sota el comissariat del director artístic del museu Guillermo Solana, s’estructura a través de 7 seccions, titulades ‘Els poders del mag’, ‘Imatge i paraula’, ‘Figura i fons’, ‘Quadre i finestra’, ‘Rostre i màscara’, ‘Mimetisme’ i ‘Megalomania’. Sota aquests títols suggerents hi trobarem la diversitat d’obres de Magritte, amb els seus elements més distintius com l’autoretrat, les siluetes o la supressió de la cara en la figura humana. A més, l’exposició es contemplarà amb una instal·lació de fotografies i pel·lícules domèstiques realitzades pel mateix artista, a la sala balcó mirador del primer pis del museu. 

Museu Thyssen
© René Magritte, VEGAP, Madrid, 2021Museu Thyssen

Per aquells que no puguin esperar, l’obra de Magritte es podrà visitar al Thyssen-Bornemisza del 14 de setembre i fins al 30 de gener de 2022 i després l’exposició viatjarà fins la ciutat de Barcelona. Així doncs, ja podem apuntar que, a partir del 24 de febrer tocarà fer una visita al CaixaForum!

NO T'HO PERDIS: Les millors exposicions de Barcelona

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat