1. CaixaForum
    © Maria DiasCaixaForum
  2. CaixaForum
    © Maria DiasCaixaForum
  • Museus i institucions | Art i disseny
  • La Font de la Guatlla

CaixaForum

Un museu amb destacades exposicions temporals i experiències immersives al costat de plaça Espanya

Publicitat

Time Out diu

Aquesta antiga fàbrica tèxtil va ser dissenyada per Puig i Cadafalch i és una de les obres mestres del Modernisme. Gran part de l'últim segle va ser utilitzada com a barraques de la policia i, posteriorment, va ser abandonada. La Fundació La Caixa la va comprar i va reconstruir mantenint l'estructura de maons original. Ara és un dels millors museus de Barcelona, amb exposicions de temàtiques molt diverses.

Què veure i fer al CaixaForum?

El museu compta amb una exposició permanent que consisteix en una instal·lació de Joseph Beuys, a la qual es pot accedir gratis. A més, hi ha tres espais que acullen exposicions temporals. També disposa d'un auditori on s'organitzen diverses activitats i projeccions. I això no és tot, també trobareu un espai d'experiències immersives amb propostes molt originals.

Horaris i preus de CaixaForum

CaixaForum obre tots els dies de la setmana des de les 10 a les 20 h. L'entrada general, que permet l'accés a totes les exposicions, té un preu de 6 €. Els clients de CaixaBank, titulars del Carnet Jove, i menors de 16 anys poden accedir gratis al museu.

Com arribar-hi?

El museu es troba en l'avinguda de Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8. Podeu arribar amb metro fins a la parada d'Espanya, amb la línia 1 o la 3. Si preferiu agafar l'autobús, tant el 13 com el 150 us deixaran just davant del museu. A més, situat al costat de les fonts de Montjuïc, té a pocs metres altres llocs d'interès com el Pavelló Mies van der Rohe i el Museu Nacional d'Art de Catalunya.

Detalls

Adreça
Av. Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8
La Font de la Guatlla
Barcelona
08038
Transport
Espanya (M: L1-L3-FGC)
Preu
Entrada general 6 €
Horaris
De dl. a dg. i festius, de 10 a 20 h. Tancat el 25 de desembre, 1 i 6 de gener

Què hi ha ara mateix

Des de la frontera

La comissària Mei Huang reflexiona sobre les fronteres en el món actual en una mostra que reuneix vuit obres d’art contemporani, en el marc del programa Suport a la Creació’22. Comisart impulsat per la Fundació ”la Caixa”. L’exposició parteix de la idea de a frontera (el límit físic que separa dos estats), aquests espais on les cultures es barregen, però on també hi poden haver enfrontaments d’ètnies i nacions, per oferir experiència visual que qüestiona qualsevol forma d’exclusió o estandardització.  Inclou treballs dels artistes Vanessa Beecroft, Pep Duran, Asier Mendizabal, Annette Messager, Paulo Nazareth, Francesc Torres, Isidoro Valcárcel Medina i Akram Zaatari que exploren el discurs de la «línia divisòria» des de diversos angles, i que conviden el visitant a valorar la diversitat i la complexitat del món actual.

Horitzó i límit. Visions del paisatge

Potser, si penseu en el paisatge, us venen al cap pintures romàntiques com el ‘Caminant damunt un mar de boira’, de de Caspar David Friedrich o els ‘Nenúfars’ de Monet. Però el paisatge encara és un gran tema per l’art contemporani: la crisi climàtica, juntament amb el món de possibilitats que obra la tecnologia digital, ha fet que un munt d’artistes s’interessin per la natura i l’entorn, encara que potser d’una manera diferent que els paisatgistes del segle XIX.  Però és que el paisatge no és només un motiu pictòric: totes les obres d’art que hem vist on hi apareix un paisatge (que són moltíssimes!) han influït en la nostra percepció de la natura i la nostra capacitat d’emoció davant dels fenòmens naturals. Partint de la idea que el “paisatge” és un invent de l’art, aquesta exposició reuneix obres de la Col·lecció d’Art Contemporani Fundació ”la Caixa” i d’altres procedències per abordar la natura des de la cultura.   La mostra està dividida en seccions temàtiques que aborden la ficció del paisatge o l’impacte humà en la natura. A través d’obres d’artistes com Tacita Dean, Patricia Dauder, Miquel Barceló, Joan Fontcuberta, Bleda & Rosa, Cristina Lucas, Perejaume, Andreas Gursky o Rémy Zaugg, podem recórrer les diferents maneres que hi ha hagut, al llarg de la història, d’enquadrar la mirada i representar l’entorn, una pulsió humana que ha existit des que hem sigut conscients de la immensitat del món.  El resultat és una exposició on una selecció de més de seixanta vídeos, pi

Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà