1. CaixaForum
    © Maria Dias | CaixaForum
  2. CaixaForum
    © Maria Dias | CaixaForum

CaixaForum

Un museu amb destacades exposicions temporals i experiències immersives al costat de plaça Espanya
  • Museus i institucions | Art i disseny
  • La Font de la Guatlla
Irene Poza López
Publicitat

Time Out diu

Aquesta antiga fàbrica tèxtil va ser dissenyada per Puig i Cadafalch i és una de les obres mestres del Modernisme. Gran part de l'últim segle va ser utilitzada com a barraques de la policia i, posteriorment, va ser abandonada. La Fundació La Caixa la va comprar i va reconstruir mantenint l'estructura de maons original. Ara és un dels millors museus de Barcelona, amb exposicions de temàtiques molt diverses.

Què veure i fer al CaixaForum?

El museu compta amb una exposició permanent que consisteix en una instal·lació de Joseph Beuys, a la qual es pot accedir gratis. A més, hi ha tres espais que acullen exposicions temporals. També disposa d'un auditori on s'organitzen diverses activitats i projeccions. I això no és tot, també trobareu un espai d'experiències immersives amb propostes molt originals.

Horaris i preus de CaixaForum

CaixaForum obre tots els dies de la setmana des de les 10 a les 20 h. L'entrada general, que permet l'accés a totes les exposicions, té un preu de 6 €. Els clients de CaixaBank, titulars del Carnet Jove, i menors de 16 anys poden accedir gratis al museu.

Com arribar-hi?

El museu es troba en l'avinguda de Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8. Podeu arribar amb metro fins a la parada d'Espanya, amb la línia 1 o la 3. Si preferiu agafar l'autobús, tant el 13 com el 150 us deixaran just davant del museu. A més, situat al costat de les fonts de Montjuïc, té a pocs metres altres llocs d'interès com el Pavelló Mies van der Rohe i el Museu Nacional d'Art de Catalunya.

Detalls

Adreça
Av. Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8
La Font de la Guatlla
Barcelona
08038
Transport
Espanya (M: L1-L3-FGC)
Preu
Entrada general 6 €
Horaris
De dl. a dg. i festius, de 10 a 20 h. Tancat el 25 de desembre, 1 i 6 de gener

Què hi ha ara mateix

Rubens i els artistes del Barroc flamenc

Pedro Pablo Rubens va ser l’artífex d’una pintura que desbordava els marges del llenç. Amb els seus cossos en moviment, les escenes carregades de tensió i una pinzellada impulsiva, va construir una estètica que va marcar tota una generació d’artistes flamencs. Ara, aquella mateixa energia creadora es reviu a Rubens i el Barroc flamenc, una exposició que es pot visitar al CaixaForum del 29 de maig al 21 de setembre. Les gairebé seixanta obres, procedents del Museu Nacional del Prado, ens transporten al segle XVII. Una època travessada per la religió, el poder i la imatge com a eina de persuasió. Entre les peces destacades hi trobem El naixement d’Apol·lo i Diana, La mort de Sèneca i La Immaculada Concepció, obres que mostren la capacitat de Rubens per traçar pintura i missatge alhora. La mostra s’articula en set àmbits temàtics —Passions divines, Imatge i Contrareforma, La creació arrabassada, entre d’altres— que proposen un recorregut per la intensitat simbòlica del Barroc flamenc. Rubens no només dialoga amb els seus coetanis, com Van Dyck o Brueghel, sinó també amb l’espectador actual, a qui interpel·la des del visual, el corporal i el polític.

Temps incerts. Alemanya entre guerres

L'exposició Temps incerts. Alemanya entre guerres al CaixaForum indaga sobre les tensions i abundant creativitat que va despertar el període entre el final de la Primera Guerra Mundial i l'inici de la Segona, la República de Weimar (1919-1933). Un període finestra entre dos esdeveniments tràgics que, en contraposició, va estar marcat per una proposta de societat basada en la raó, la igualtat i la democràcia, i que va donar lloc a un esclat d'artistes molt innovadors, com Thomas Mann, Käthe Kollwitz o Otto Dix. A la mostra, disponible fins al 20 de juliol, hi podeu veure algunes de les obres d’aquests grans mestres. Fotografies, pintura, escultura, escenografia, música, jocs interactius i projeccions omplen les diferents sales del CaixaForum per il·lustrar l’Alemanya d’entreguerres amb una visió transversal.
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà