Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Pizza vegana
Foto: Shutterstock Pizza vegana

Arriba la ruta de la pizza vegana a Barcelona

Del 22 al 28 d'agost, les millors pizzeries de Barcelona oferiran receptes del tot vegetals

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Si us passa com a mi, que no soc especialment fan del formatge, l'opció de pizza vegana (bé sigui amb formatge vegà o només amb salsa de tomàquet) sempre és ben rebuda. Encara que la pizza sigui bona i ben amassada, una càrrega de formatge greixós amb mala llet pot marcar la diferència entre dormir bé o regirar-te al llit.

I si hi ha algú a Barcelona –o al món– que hi entén de formatge vegà, aquest són els cuiners Max Boniface i Ana Luz Sanz, propietaris de l'empresa d'alimentació i restaurant vegà Väcka. Des d'aquesta 'start-up' –que es caracteritza  per elaborar formatges vegetals per mitjà de processos tradicionals de fermentació amb tecnologia del segle XII– promouen la Veggie Pizza Warrior Week: una ruta per pizzeries per diverses ciutats d'Espanya, que del 22 al 28 d'agost oferiran opcions 100% vegetals per a l'ocasió. A Barcelona hi participaran pizzeries emblemàtiques com Da Michele, La Balmesina (la millor pizzeria d'Espanya!), Mare Lievito, Pizzart o els mateixos Väcka, i esperen sumar més restaurants a aquesta proposta. 

Per què d'una cosa tan simpàtica com de menjar una pizza en diuen Warrior Week? Doncs perquè té el seu cantó de lluita. Boniface esgrimeix dades: "A Espanya consumim uns 44 milions de pizzes a l'any. És un dels plats més consumits i també més fàcil de veganitzar. Si només el 20% de les pizzes venudes a Espanya fossin 100% vegetals, podríem ajudar a reduir en un any 12 milions de kg de C02 i milers de milions de litres d'aigua. Els aliments vegetals són una solució a llarg termini per reduir l'impacte que té sobre el medi ambient la nostra forma d'alimentar-nos, sense perdre l'experiència de productes tan populars com la pizza", argumenta.
Podeu consultar a la seva web totes les pizzeries que hi participen i sumar-vos a la campanya. 

NO T'HO PERDIS: Les millors pizzes de Barcelona 

Llegeix el número de març de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat