Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Perseidas
Perseidas

Arriben les Perseides, la pluja d'estrelles més màgica de l'estiu

Aquest fenomen viurà el seu punt àlgid entre el 12 i el 13 d'agost

Per
Aitana Palomar S.
Publicitat

La nit del 17 de juliol van aparèixer al cel les primeres Perseides o Llàgrimes de Sant Llorenç de l'estiu de 2020, iniciant així un dels fenòmens astronòmics més esperats de l'any. Aquesta màgica pluja d'estrelles durarà fins al 24 d'agost, arribant a la seva màxima esplendor les nits de l'11 i 12 d'agost, moment en què apareixeran al firmament 200 meteors per hora.

Aquest estiu, les Llàgrimes de Sant Llorenç (dites així per la proximitat de la seva aparició amb el sant que es celebra el 10 d'agost) es podran apreciar amb molta facilitat, ja que la condició de lluna minvant és òptima per a la seva visualització. Aquells que desitgin contemplar-les des de la ciutat podran delectar-se amb les estrelles més brillants, en canvi, els que decideixin apartar-se dels nuclis urbans i buscar un lloc allunyat de la contaminació lumínica gaudiran de la intensa aparició de múltiples estels fugaços al llarg de la nit.

Aquest fenomen es tracta en realitat de petites partícules de pols de la mida d'un gra de sorra que deixa anar el cometa Swit-Tuttle, un cos de 26km de diàmetre al qual la Terra s'acosta cada any en les mateixes dates, mentre completa la seva volta al voltant del Sol. Quan els diminuts grans travessen la atmosfera terrestre, es volatizan a 200.000 km/h, creant així traços de llum que es veuen durant la nit.

Des del nostre planeta, sembla que aquestes estrelles neixin de la constel·lació de Perseu (d'aquí el nom de perseides), però en realitat això només és una il·lusió òptica, ja que el fenomen no guarda cap relació amb la constel·lació.

 

NO T'HO PERDIS: Escapades d'un dia des de Barcelona

Les millors idees d'oci i cultura a la nova Time Out Pocket interactiva

Últimes notícies

    Publicitat