Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
pluja d'estels
FOTO: Shutterstock

Els millors llocs per veure la pluja d'estels dels Perseids a Barcelona

Per
Manuel Pérez
Publicitat

És, sens dubte, el fenomen astronòmic de l'estiu, un espectacle natural dels cels clars de les nits estivals dels mesos de juliol i agost. La pluja d'estels, les Llàgrimes de Sant Llorenç, també conegudes com a Perseids, tenen el seu origen en una sèrie de partícules sòlides que provenen de l'espai, de la cua del cometa Swift-Tuttle, i que en entrar a l'atmosfera cremen deixant l'estela característica. La Terra travessa aquests dies la zona de partícules i per tant és moment de sortir a l'exterior per presenciar l'esdeveniment.

El millor moment per veure-les serà la matinada de l'11 al 12 d'agost.  Aquest any 2020 tan atípic serà perfecte per presenciar el fenomen perquè es podran veure amb molta facilitat, ja que la condició de lluna minvant és òptima per a la seva visualització.

Un esdeveniment ideal i impressionant per si la calor no us deixa dormir i us ve de gust treure el telescopi ben d'hora. Com sempre, els millors llocs per veure l'espectacle seran els entorns alts lliures de contaminació lumínica.

Observatori Fabra
Vistes des de l'Observatori Fabra
FOTO: Observatori

On veure-les a Barcelona?

A Barcelona i rodalia podeu trobar punts ideals per veure el fenomen. Per descomptat, la serra de Collserola, el punt més pròxim a la ciutat. Convé amagar-se el màxim possible de la contaminació lumínica de la ciutat, però segur que trobareu el racó ideal.

Altres entorns propers a la ciutat poden ser les serres dels voltants de Santa Creu d'Olorda, situat en els paratges muntanyosos entre Molins de Rei i Sant Feliu de Llobregat.

Si esteu disposats a anar més lluny, podeu optar per indrets més adients com el Puig Madrona, al Papiol, o fins i tot Montserrat, en un combinat amb la visita matutina al monestir.

 

Altres opcions més lluny

- Milestrelles La Bastida (Borgonyà)

Aquest és l'hotel ideal per gaudir de la pluja d'estels. Les habitacions són bombolles de mida humana perfectament aïllades, amb telescopis dins l'habitació i una vista 360º.

Habitació Casiopea, Hotel Milestrelles La Bastida
Habitació Casiopea, Hotel Milestrelles La Bastida
FOTO: Milestrelles

- Observatori de Pujalt

Pujalt és un poble molt petit de la comarca d'Anoia, on hi ha un observatori magnífic. Allà podreu veure la pluja perfectament, i de fet hi organitzen activitats per gaudir de l'astronomia i de la pluja des d'un espai perfectament preparat per a fer-ho. També, s'hi poden fer visites i observacions astronòmiques per a grups reduïts o amb l'ASTER, l'Agrupació Astronòmica de Barcelona. Així com xerrades obertes o cursos de meteorologia i d'astronomia d'iniciació. 

- Pantà de Santa Fe

El trobareu al Parc Natural del Montseny. Va ser declarat reserva de la biosfera per la UNESCO l'any 1978 i només està a 45 quilòmetres de Barcelona.


- Parc Astronòmic del Montsec

És un dels millors llocs per veure la pluja. El trobareu a la serra del Montsec, a Lleida. Està a uns 1.570 metres sobre el nivell del mar i el cel és dels més bonics que veureu a Catalunya.

Parc astronòmic

FOTO: Parc astronòmic Montsec

NO T'HO PERDIS: Escapades a 30 minuts de Barcelona

Les millors idees d'oci i cultura a la nova Time Out Pocket interactiva 

Últimes notícies

    Publicitat