Notícies

Assalto: un nou bar de vins a Barcelona amb ampolles que no trobareu enlloc més

El nou project de My Fucking Restaurant compra les seves referències en subhastes de particulars i cellers

Anna Torrents
Escrit per
Anna Torrents
Periodista
Assalto
Foto: Jairon Garcia Assalto
Publicitat

La creativitat desbordant de Matteo Bertozzi no es pot encapsular en una única definició. El seu nou projecte es diu Assalto (Nou de la Rambla, 44. 938 823 813. De dt. a ds. de 12 a 24 h) i va començar com un bar de vins amb alguns platets al bell mig del Raval. Però la seva facilitat per capgirar receptes, explorar fermentacions i jugar amb capes de sabors ha fet variar el concepte original al de gairebé una barra d’autor. "La idea era un fer un lloc més relaxat que My Fucking Restaurant, tenir més llibertat", apunta el xef, que ha obert el nou establiment a pocs metres del seu primer local. "Però he de confessar que… se me n'ha anat de les mans!".

Assalto, una barra de vins d'autor
Foto: Jairon GarcíaAssalto, una barra de vins d'autor

Aquest 'anar-se’n de les mans' implica que Bertozzi i el seu equip no volen repetir i perpetuar receptes comunes. Més aviat, reinterpreten la tradició i sorprenen amb braves amb quatre coccions i pa amb tomàquet transformat en una salsa cuita durant 12 hores. El més divergent, però, arriba amb uns plats de temporada que, com la corbina arrebossada en blat de moro i 'chutney' de coriandre, canvien de sabor a mesura que es masteguen. Kimchis, gàrums i raiforts s’utilitzen així per adormir, refrescar o activar les papil·les obligant el comensal a aturar-se, interpretar i qüestionar. Un assalt en tota regla. 

Assalto: plats que evolucionen en boca seguint el vi!
Foto; Jairon GarciaAssalto: plats que evolucionen en boca seguint el vi!

Però tornem a l’inici del projecte: el bar de vins. Amb gairebé 200 referències, que es poden tastar al restaurant o comprar per emportar-se a casa, aquest nou temple vinícola segueix la línia del xoc palatal. L'originalitat radica, en part, en el costum del xef assistir a subhastes de cellers i particulars. Com explica Bertozzi: "A les subhastes descobreixo anyades antigues o bé vins joves que s'han esgotat, com algun de natural que ja no es troba perquè l’han venut tot de cop". Per potenciar encara més la descoberta, també organitzen sopars i tastos amb diferents enòlegs. 

A les subhastes descobrim anyades antigues o vins joves que s'han esgotat

A hores d'ara, però, ja haureu endevinat que Assalto té molt més que vins. Des de sakes sorprenents fins a edicions limitades de whisky, cada visita promet una nova gamma de sabors. També destaca el fantàstic vermut artesà amb escopinyes ideat conjuntament amb Carles Bonnin de La Destilateca. El que ens porta a un altre punt important: l’aposta per professionals que Bertozzi admira, des dels pagesos del Parc Agrari fins a iniciatives com Pa de Kilo o La Dramerie. De vegades, oblidem que la sostenibilitat no va només del quilòmetre zero i el compostatge –en produeixen i el regalen als comensals!– o de despesa energètica, sinó també del tracte de l’equip, la xarxa i la família gastronòmica que elegim.

NO T'HO PERDIS: Els millors bars de vins de Barcelona 

T'interessa la gastronomia? Inscriu-te a la newsletter mensual d'en Ricard Martín i rebràs contingut exclusiu sobre els millors restaurants i bars de Barcelona

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat