Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Confirmades les 11 zones amb més soroll durant la nit a Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona analitzarà els nivells de soroll nocturn a nous punts de la ciutat

Escrit per
Ainhoa Echeverría
Publicitat

Els sonòmetres instal·lats a 11 punts de Barcelona han confirmat que aquestes places i carrers són Zones Acústicament Tensionades en Horari Nocturn. Aquest estudi de l'Ajuntament de Barcelona ha analitzat l'acústica de les zones considerades més sorolloses de la ciutat. 

Ara, segons les dades registrades, aquests carrers i places superen de forma continuada en més de tres decibels els límits permesos de soroll de nit. Es tracta del Carrer d'Enric Granados, la plaça de George Orwell, el Carrer de Joaquim Costa, el Carrer d'Almirall Churruca, la Rambla del Poblenou, el Carrer Rogent, el Carrer de l'Allada Vermell, el Carrer Nou de la Rambla, la Plaça d'Osca, el Triangle Lúdic del Parc i la Llacuna del Poblenou i algunes places de la Vila de Gràcia.

Les 11 zones acústicament tensionades en horari nocturn
Foto: Ajuntament de BarcelonaLes 11 zones acústicament tensionades en horari nocturn

A partir d'això, Ciutat Vella, l'Eixample, Gràcia, Sant Martí i Sants-Montjuïc, els districtes on hi ha les zones acústicament tensionades en horari nocturn, idearan mesures anti-soroll amb el propòsit de reduir les molèsties als veïns durant les nits. Algunes de les mesures que es podrien implementar són, per exemple, la reducció del trànsit o avançar l'horari de tancament de les terrasses de bars i restaurants. 

Més sonòmetres a altres punts de la ciutat

Més enllà de les mesures que s'implementaran als 11 punts analitzats, l'Ajuntament de Barcelona ha anunciat que es mesuraran els nivells de soroll nocturn a altres zones de la ciutat i, així, confirmar si també són zones altament tensionades. Les noves ubicacions on es posaran sonòmetres són: 

  • Carrer de Blai (Sants-Montjuïc)
  • Jardins de la Mediterrània (Sants-Montjuïc)
  • Plaça del Diamant (Gràcia)
  • Plaça del Raspall (Gràcia)
  • Plaça de Joanic (Gràcia)
  • Plaça de la Vila de Gràcia (Gràcia)
A banda de l’estudi del soroll i l'impuls de mesures per garantir el descans dels veïns, el govern municipal també farà una revisió del mapa de capacitat acústica. Aquest és un mapa interactiu que permet descobrir els nivells de contaminació acústica i atmosfèrica de Barcelona, carrer per carrer. 

NO T'HO PERDIS: 10 jardins i espais verds amb encant de Barcelona

Llegeix el número d'estiu de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat