Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Barcelona elimina un altre espai dedicat a la monarquia espanyola

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

La Gaseta Municipal de Barcelona ho ha confirmat i això significa que la maquinària s'activa per canviar definitivament el nom de la plaça Infantes d'Espanya. Aquest canvi no és espontani ni casual, sinó que va ser plantejat fa més d'un any pel grup de la CUP de Les Corts i va rebre el suport dels grups BComú, PEDECat i ERC. Passat aquest temps l'equip de govern ha engegat la maquinària per tramitar oficialment el canvi com més aviat millor.

De monàrquics a republicans

Jardins de les Infantes, nom que rep des del 1939 coincidint amb el naixement de la germana del rei emèrit Juan Carles I, recuperarà el nom amb què els van batejar durant la segona República, els Jardins de Magalí. Aquest nom es refereix a un poema de Frederic Mistral i, a la vegada, vol recordar l'època en què es va construir, per pressió popular, l'escola pública Duran i Bas, encara de peu i amb el mateix nom.

Jardins de les Infantes
Mapa del 1933 - Al costat dels jardis hi havia el camp del Futbol Club Barcelona
© Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya

Aquest nou canvi segueix amb el propòsit per part del govern municipal de rebatejar carrers i places de la ciutat dedicats a la monarquia i restaurar noms populars previs a la dictadura franquista. L'avinguda Borbó a Nou Barris també podria veures exposat a un canvi de nom, ja que la proposta, impulsada per entitats memorialistes i veïnals, ha arribat al ple de l'Ajuntament i ja compta amb la majoria dels grups municipals.

T'INTERESSA: Un dels canvis de nom més celebrats i reivindicats de l'any

Últimes notícies

    Publicitat