Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Un nou nom per l'avinguda Borbó

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

Últimament a Barcelona els canvis dels noms de carrers i places està a l'ordre del dia. A principis d'any es confirmava el canvi de nom de la plaça Antonio López i inclòs s'aprovava eliminar-ne l'estàtua que li feia honors. Unes setmanes després s'anunciava que l'equip de govern passaria a batejar el carrer Almirall Cervera pel nom del desaparegut Pepe Rubianes. S'inaugurava el 15 d'abril amb seguidors de l'humorista i una gran festa en la confluència del nou carrer Pepe Rubianes amb el carrer Joan de Borbó (serà el següent?). A mitjans de juliol i després d'anys reclamant el canvi, per part de la Comunitat Jueva, es va fer el rebateig del carrer Sant Domènec del Call pel del rabí Salomó ben Adret. I avui tornem a anunciar un nou canvi, aquesta vegada es tracta d'una important avinguda de Nou Barris i el seu rebutjat nom monàrquic.

Amb la monarquia hem topat i no són pocs els noms dedicats als triomfs i personalitats de la família reial borbònica a Barcelona. De moment, però, el ple del districte de Nou Barris ha arribat molt lluny en el seu objectiu de canviar el nom de l'avinguda Borbó. Compta amb els vots a favor de BComú, ERC, PDECat i la decisió final queda subjecta a la Ponència del Nomenclàtor. Darrere la reivindicació no només hi ha els representants dels partits al districte, sinó que en aquest cas té el ple suport d'entitats memorialistes i col·lectius veïnals agrupats en la Taula Unitària per a la República de Nou Barris. Després de mesos de recollida de firmes, n'han aconseguit més de 1.300, sembla que el canvi de nom serà una realitat.

La proposta presentada inclou que es passi a dir avinguda del Quinze, en referència a la denominació que rep popularment l'espai ubicat en els extrems dels barris del Guinardó, Vilapicina i la Torre Llobeta i Congrés i els Indians, que correspon a la cruïlla del passeig de Maragall i l'avinguda de Borbó. El nom prové del preu que tenia el bitllet del tramvia número 46 durant els primers anys del segle XX, 15 cèntims valia el recorregut que anava de la plaça Urquinaona fins a Torre Llobeta.

Amb aquesta acció el barri de Nou Barris sumaria un nou canvi de nom amb criteris republicans. L'any 2016 l'equip municipal ja va rebatejar l'antiga plaça Llucmajor per plaça de la República.

Últimes notícies

    Publicitat