Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Barcelona, vaixells, Barceloneta, Port Olímpic, lleure, mar
Foto: Gotland Charter

Barcelona és la ciutat líder en el lloguer de vaixells a turistes de tot l'Estat

Segons l'informe de Globe Sailor, algunes dades han arribat a superar les registrades a prepandèmia

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Barcelona està molt a prop de recuperar les dades del turisme d'abans de la pandèmia. Aquesta recuperació no ha passat desapercebuda i ha tornat a convertir Barcelona en la ciutat de l'Estat amb més massificació turística. L'arribada de visitants també ha fet que sectors com el de la restauració o l'hoteler hagin pogut tancar la temporada amb xifres molt positives en comparació als últims anys. El negoci del lloguer d'embarcacions també ha agraït el turisme.

Segons el darrer informe que ha publicat GlobeSailor, l'empresa líder a Europa de lloguer de vaixells per internet, Barcelona ha augmentat un 7% els clients que busquen una embarcació per gaudir de les vacances a la ciutat. Malgrat que l'informe ha dividit les dades segons el tipus de vaixell, el lloguer de naus amb eslora de més de 8 metres ha aconseguit superar les dades registrades el 2019. A més, durant el primer trimestre de 2023 els lloguers amb antelació van augmentar un 60% en comparació el passat 2022. Malgrat les xifres positives, els clients espanyols han disminuït, el que ha fet que la seva nacionalitat sigui majoritàriament estrangera, que han representat més del 80% de les reserves.

De totes les embarcacions, el lloguer de catamarans ha estat el que més s'ha disparat, amb un increment de l'11,5% respecte a l'any 2022 i que ha representat el 40% de les reserves a tot l'Estat. Malgrat la gran demanda, els vaixells més populars encara són els velers, que han arribat al gairebé 56% del total. GlobeSailor també ha analitzat el tipus de turista que busca aquest servei, que també ha canviat en els darrers anys. Tot i que hi ha de tot, cada cop destaquen els clients joves, els anomenats 'nàutics de nova generació', que tenen entre 30 i 35 anys i que escullen el mar per gaudir de les vacances amb amics. 

*Consulteu aquí l'informe de Globe Sailor complet

NO T'HO PERDIS: Barcelona preveu pujar al màxim la taxa a creuers i pisos turístics

Llegeix el número d'octubre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat