Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Barcelona
Foto: BearFotos / Shutterstock

Barcelona és la ciutat amb més massificació turística de tot l'Estat

Aquesta és l'única ciutat de l'Estat Espanyol al rànquing de les 20 ciutats europees més massificades

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Barcelona és una de les ciutats turístiques més importants de l'Estat. Tot i que Madrid encapçala el rànquing, Barcelona continua sent la preferida dels turistes internacionals. Malgrat que la pandèmia va fer caure en picat les xifres del turisme a Barcelona, la ciutat ja ha arribat gairebé a l'activitat de l'any 2019, abans de la Covid-19. La recuperació turística s'ha vist reflectida a diversos àmbits de la ciutat, com al Port de Barcelona, que ha estat el segon d'Espanya que més creuers ha rebut aquest any. Aquesta recuperació turística ha provocat una arribada massiva de visitants que, segons un informe del portal Holidu, ha situat Barcelona com la ciutat més massificada de tot l'Estat Espanyol, amb 7 milions de turistes a l'any.

A més, segons el rànquing, Barcelona també és una de les més afectades per la massificació turística d'Europa, en la posició número 20. La ciutat té una població d'1,45 milions d'habitants, el que representa una relació de 4,8 turistes per cada barceloní o barcelonina. Si ens fixem en el llistat, hem de baixar 11 posicions per trobar una altra ciutat espanyola, on Sevilla ocupa la posició número 31, amb una relació de 2,9 turistes per cada habitant.

Aquestes dades arriben en un moment on els ciutadans de Barcelona han iniciat diverses protestes en contra de la massificació turística. Durant les Festes de Gràcia, els carrers del barri es van omplir de pintades en contra dels turistes, així com altres veïns de Poble Sec i l'Eixample s'han queixat per la prohibició d'anar a sopar sols a alguns bars del centre de la ciutat, prioritzant els grups de turistes.

NO T'HO PERDIS: Barcelona és la segona ciutat turística més cara de tot l'Estat

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Estiu

    Últimes notícies

      Publicitat