Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Ciutat de Barcelona
Foto: Aleksandra Pasaric

Barcelona és la ciutat més intel·ligent d'Espanya

Segons l'Índex Smart Cities Espanya 2023 Barcelona està per davant d'altres municipis com Madrid i València

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Barcelona ha estat nomenada com la ciutat més intel·ligent de tota Espanya. Segons l'estudi Índex Smart Cities Espanya 2023, elaborat per Idencity en col·laboració amb Fundació ONCE i el suport del Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030, Barcelona frega gairebé el 80% en la incorporació de solucions intel·ligents a la ciutat. Els esforços per aconseguir aquest estatus l'han posicionat per davant d'altres localitats de l'Estat com Madrid, València i Sant Sebastià.

Quantes ciutats intel·ligents hi ha a Espanya?

L'empresa 1NCE, una companyia de software i connectivitat d'Internet, ha analitzat les 'smart cities' de l'Estat, on ha revelat que hi ha un total de 140 municipis intel·ligents. Del total, 95 urbs del país són membres de la Xarxa Espanyola de Ciutats Intel·ligents (RECI) i les altres 45 son poblacions de menys de 50.000 habitants que també avancen cap a un procés de digitalització.

Per poder catalogar una localitat com a ciutat intel·ligent es valoren diversos factors com el grau d'incorporació d'eines tecnològiques a l'optimització d'infraestructures, de la mobilitat i els transports, del medi ambient i la gestió de residus i altres aspectes que influeixen en la qualitat de vida dels habitants.

Smart City Expo World Congress 2023

1NCE ha elaborat l'anàlisi de les 'smart cities' perquè estarà en el congrés Smart City Expo World Congress 2023, que se celebrarà a Barcelona del 7 al 9 de novembre a la Fira de Barcelona de Gran Via. La ciutat acollirà l'esdeveniment on diverses empreses presentaran nous projectes amb solucions innovadores per a les àrees d'aparcament, la gestió de residus i altres aspectes que poden millorar les ciutats del país.

NO T'HO PERDIS: Ja pots sentir 'Oracles', el pòdcast sobre el futur de Time Out i CASA SEAT

Llegeix el número de novembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Tardor

    Últimes notícies

      Publicitat