Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Barcelona estrena dues noves illes interiors

Amb la inauguració d'aquests dos nous espais, Barcelona ja compte amb 45 urbanitzacions públiques d'aquest estil

Escrit per
Helena Morena
Publicitat

Barcelona està travessant un període de canvis urbanístics importants per tal de convertir-se en una ciutat més verda, saludable i amena. Algunes d'aquestes modificacions són la pacificació d'alguns carrers del centre a 30 km/h, les famoses superilles, la incorporació de més carrils bus i bici i la creació de patis d'illa.

Les dues noves illes, una ubicada a l'antic teatre Niza al costat de la Sagrada Família i l'altre al carrer Casp, just davant del Teatre Tívoli, es van inaugurar el dijous 10 de desembre. El regidor del districte, Jordi Martí, es mostra orgullós de l'obertura d’aquests espais perquè es "recupera l'esperit de Cerdà, amb més espais d’estada, de joc i de veïnatge", confessava l'edil. 

Poder veïnal 

La construcció de l'illa de la plaça Sagrada Família 12 ha sigut el resultat de la participació comunitària del barri. La Cristina, veïna del carrer València, està encantada amb el nou espai perquè pensa que pot donar molta vida a la zona i fomentar unes relacions i un comerç més local i pròxim, ja que sol ser un barri amb molta afluència de turistes durant tot l'any, i això dissol una mica la identitat del districte, afirma l'estudiant. Tanmateix, alguns residents també pensen que en tractar-se d'una illa a doble altura, alguns dels habitatges queden arran de terra i perden una mica de privacitat. 

L'espai està habilitat amb ascensors i rampes per facilitar l'accés a les persones amb mobilitat reduïda. A més, compte amb un parc infantil i lúdic pels més petits, bancs per poder descansar amb unes vistes magnífiques de la basílica de Gaudí i un nou supermercat. Tot això ha suposat un total de 2.333,05 m² urbanitzats. 

Illa interior de la Sagrada Família
Foto: Helena Morera

Promotors privats 

La remodelació de l'illa del carrer Casp 1, on abans es trobava el Teatre Novedades, ha estat a càrrec d'un propietari privat. En aquest cas, l'espai és molt més reduït, uns 1.095,92 m², dels quals alguns encara es troben en procés de construcció, un nou hotel i un espai gastronòmic que comptarà amb 14 establiments a la cantonada de Passeig de Gràcia. 

Illa interior al carrer Casp
Foto: Helena Morera

NO T'HO PERDIS: Les superilles transformaran l'Eixample amb 21 carrers pacificats i 21 places noves

Últimes notícies

    Publicitat