Notícies

Desapareix per sempre el Cinema Niza

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

La seva última sessió va ser el 2005 i des de llavors només acumula pols i polèmiques veïnals. L'històric Cinema Niza ubicat a la plaça Sagrada Família ha seguit de forma estoica dempeus, veient com la seva vida es congelava mentre davant seu la gran icona de la ciutat, la Sagrada Família, creixia en metres i admiració. Ara, després d'anys de polèmica veïnal pel futur de l'edifici, s'inicien els treballs d'enderrocament. I sí, malpensa i encertaràs. Barcelona és previsible, la parcel·la mutarà en edifici de pisos i locals comercials. En aquest cas, però, cal celebrar el triomf dels veïns després d'anys de reivindicació aconseguint que, a canvi d'aquesta cessió, que l'Ajuntament construeixi (en un altra parcel·la del barri) l'Ateneu de la Sagrada Família (Hurra!).

El Niza, com altres edificis i establiments històrics de la ciutat, ha sigut testimoni de moments que mereixerien ser projectats en la mateixa pantalla del cinema, especialment durant la transició. De rebre els mítings més multitudinaris del PSUC o ERC (té un aforament per a 1.3000 persones) a obrir les seves portes de bat a bat a l'assemblea més important i multitudinària contra la repressió franquista cap als homosexuals organitzada per la FAGC (en aquell moment encara il·legal).

El Niza, d'aquells cinemes que un dia van decidir projectar històries i a la vegada ser part de la història. FINs sempre!

Últimes notícies

    Publicitat