Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
jardins Margaret Michaelis Vallcarca
Foto: Ajuntament de Barcelona

Barcelona inaugura un nou parc de 2.000 m² amb diversos tobogans i espais verds

L'espai també tindrà una zona amb vegetació frondosa que s'inaugurarà quan s'aixequin les restriccions per la sequera

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Més bones notícies per a tots els que teniu canalla. Fa uns dies va ser el torn de Colònia Castells de les Corts i dels jardins de Sant Pau del Camp del Raval i ara, el barri de Vallcarca i els Penitents també ha inaugurat un nou espai públic de joc per als més petits. Els nous jardins de Margaret Michaelis han tornat a obrir al públic amb una imatge renovada: 2.000 metres quadrats repartits en tres nivells amb zones d'estada i una àrea de joc infantil. L'espai es troba a la cruïlla de l'avinguda de Vallcarca i el carrer d'Anna Piferrer, davant de la sortida de l'estació de metro de penitents de l'L3.

jardins Margaret Michaelis Vallcarca
Foto: Ajuntament de Barcelona

El disseny del nou parc i els jardins s'ha adaptat a la topografia i el desnivell de dos metres del solar on es troben, i per això s'han construït tres espais diferenciats. Els usos dels jardins van més enllà dels espais plans i, per aprofitar els desnivells, s'han instal·lat diversos tobogans, grades i escales integrades que formen els espais de joc i els recorreguts que connecten totes les àrees. Un dels tres espais serà un jardí amb vegetació frondosa, plantes aromàtiques i zones de descans que s'inaugurarà quan s'aixequin les restriccions per la situació d'emergència per sequera.

jardins Margaret Michaelis Vallcarca
Foto: Ajuntament de Barcelona

Els tres espais es troben en tres nivells diferents: el primer és a la cota més baixa i acull la vegetació i connecta amb la massa boscosa que ja existia a la zona; el segon es troba a la cota intermèdia i és on se situa la zona de joc infantil; la darrera plataforma se situa a la cota més elevada i dona pas a una esplanada que acaba en una grada per poder-hi seure.

Qui va ser Margaret Michaelis?

Els jardins duen el nom de Margaret Michaelis, una polonesa nascuda l'any 1902 que va arribar a Barcelona des d'Alemanya el 1933 per fugir del nazisme. Margaret va viure uns quatre anys a la ciutat, on va continuar la seva carrera com a fotògrafa i va publicar un conegut reportatge sobre les condicions de vida al barri del Raval, a més de documentar el període de la Guerra Civil a la ciutat i col·laborar amb diverses revistes i entitats barcelonines, com el Comissariat de Propaganda de la Generalitat de Catalunya. Durant els seus anys a Barcelona, Michaelis va obrir Foto-elis, un estudi de fotografia que estava al número 218 de l'avinguda de la República Argentina, molt a prop dels jardins que ara duen el seu nom.

Margaret Michaelis
Foto: CCCB

Altres parcs nous a la ciutat

A més del de Vallcarca, Barcelona també ha inaugurat un altre aquests dies. Finalment, després de quatre endarreriments, el parc de la Colònia Castells ha obert les portes al públic amb un nou espai verd de gairebé 10.000 m² que inclou horts urbans comunitaris, zona infantil i una altra de salut i gent gran. La ciutat ja té aquests dos nous parcs i, el 2025, en tindrà un altre al Raval. L'Ajuntament ha aprovat el projecte de millora dels Jardins de Sant Pau del Camp, que actuarà sobre els gairebé 1.000 m² de l'espai i crearà noves zones d'estada i de joc infantil que s'estrenaran el pròxim any.

NO T'HO PERDIS: Coses per fer a Barcelona a l'abril

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat