Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
La Rambla de Barcelona, a l'altura de Canaletes
Foto: ShutterstockLa Rambla de Barcelona

Barcelona instal·larà 13 càmeres de vigilància a la Rambla per evitar atacs

L’Ajuntament de Barcelona instal·larà càmeres d’alta definició per preveure incidents greus o atacs terroristes

Clara Martorell
Escrit per
Clara Martorell
Publicitat

Després de l’atemptat terrorista del 17 d’agost del 2017 i un augment preocupant de la delinqüència, l’Ajuntament de Barcelona ha decidit augmentar la vigilància amb la instal·lació de càmeres a la Rambla. Segons Albert Batlle, tinent d’alcalde de Seguretat, l’objectiu principal és "renovar el sistema obsolet actual" i "dissuadir possibles delinqüents".

Les càmeres de videovigilància escollides són d’alta resolució i desenvolupen un programari d'anàlisi d'imatges i detecció automàtica d'anomalies i riscos per reconèixer possibles sospitosos. De moment s’instal·laran 13 càmeres a diversos punts estratègics de la Rambla. A la cruïlla de Plaça Catalunya i el carrer Pelai es col·locaran tres càmeres, a l’altura del Liceu dues, al final de La Rambla amb l’avinguda de Drassanes se n’instal·laran tres, a la confluència dels carrers de Ferran i Rauric quatre i també una a la plaça de l’Àngel.

El cost d’aquest servei, que és de 179.655,72 euros, serà finançat pel programa Secur’cities de la Unió Europea i es farà en coordinació amb la ciutat francesa de Lió. El programa de videovigilància està basat en tres objectius fonamentals: protegir espais emblemàtics de les capitals europees, digitalitzar el sistema de videovigilància i intercanviar pràctiques de seguretat urbana entre ciutats de la Unió Europea.

Reconeixement facial descartat

El reconeixement fàcil a través de càmeres de videovigilància és sempre un punt conflictiu i de debat a l'hora d'instal·lar càmeres intel·ligents. Les càmeres que s'instal·laran a la Rambla inclouen l'opció de reconèixer les cares de la gent però Batlle ha assegurat que aquesta opció no s'activarà. En el cas que acabessin activant aquesta funció caldria que passessin un test addicional i el consistori hauria de presentar un informe exhaustiu per justificar les finalitats de reconèixer facialment als vianants.

El tinent d'alcalde de seguretat també ha explicat que si les càmeres de la Rambla donen bons resultats, es procedirà a instal·lar més càmeres a altres punts de la ciutat com el Passeig de Gràcia, l’Avinguda Reina Maria Cristina o el Passeig Marítim.

 

NO T'HO PERDIS: Barcelona a la fase 3: quan i com està previst que passi?

Les millors idees d'oci i cultura per fer a casa a la nova Time In Pocket interactiva


Time Out Love Local campaign logo

La campanya Love Local de Time Out dona suport als negocis d'oci i cultura de Barcelona. Descobreix com pots ajudar a salvar els llocs que fan de Barcelona una ciutat genial

Últimes notícies

    Publicitat