Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Semàfor Mortadelo y Filemón
Foto: Time Out

Barcelona instal·larà un lluminós homenatge a 'Mortadel·lo i Filemó'

L'Ajuntament ha acceptat la petició popular que rodava per xarxes i ja estudia ubicacions per situar la iniciativa

M. P. Muñoz
Escrit per
M. P. Muñoz
Publicitat

Fa just un parell de setmanes informàvem d'una iniciativa ben particular que girava per xarxes, la instal·lació d'un homenatge a 'Mortadel·lo i Filemó' als carrers de Barcelona. La petició va anar creixent i molts altres mitjans es van fer ressò després. La bola s'ha fet gran i, ara ja sí, sembla que la proposta tindrà llum verda, mai millor dit.

L'Ajuntament s'ha posat en contacte amb l'impulsor de la iniciativa, el professor navarrès Francisco Javier Ibáñez, per comunicar-li que Barcelona tindrà un semàfor dedicat als detectius més famosos del còmic. Els serveis tècnics de la ciutat estan estudiant la proposta, com materialitzar-la i també les possibles ubicacions.

Només a la xarxa X (l'antic Twitter) la petició penjada el 8 d'agost ja acumula més de tres-centes mil visualitzacions. La rapidesa en l'acceptació i resposta a la petició donen una idea de la petjada i l'afecte que els personatges tenen a la ciutat.

Homenatge merescut

El dibuixant Francisco Ibáñez, pare de Mortadel·lo i Filemó, ens va deixar a mitjan juliol i en pocs dies ja va van aparèixer a Barcelona un homenatge en forma de mural al Clot.

Ara, aquest semàfor podria transformar-se en un punt de peregrinació. Existeixen altres precedents, com per exemple a Màlaga, on podem trobar un semàfor en homenatge a Chiquito de la Calzada. Un punt que és de visita obligada per als turistes que travessen el carrer quan senten "Al ataqueeeerrr".

NO T'HO PERDIS: 15 llocs de Barcelona que no semblen Barcelona

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat