Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Platges Barcelona
Ajuntament de BarcelonaPlatges Barcelona

Barcelona obre les platges: comença la temporada de bany (però amb restriccions)

La zona dels banys del Fòrum estrena serveis per a joves com cursos de natació, aiguagim, tallers ambientals, de bicicletes i de ràdio

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Publicitat

Pocs dies després d'haver començat la primavera, Barcelona ha donat per iniciada l'època de bany a les seves platges, que s’allargarà fins al 27 d’octubre coincidint amb la fi de la Copa Amèrica. El tret de sortida significa que es posen en marxa els diferents serveis de les platges, tot i que enguany es fa amb restriccions a causa de l’emergència per sequera que travessa Catalunya: les dutxes i rentapeus estan fora de servei i es demana fer un ús responsable de l’aigua dels lavabos públics.

Els serveis que s’han activat amb l’inici de la temporada mitjana, modalitat que estarà en funcionament durant la Setmana Santa i tots els caps de setmana d’abril i de maig, implica el començament del servei de Salvament i Socorrisme, així com la posada en marxa d’altres serveis, com el bany assistit, l’obertura de guinguetes i lavabos públics i el servei de neteja, entre d’altres. El 25 de maig entrarà la modalitat de temporada alta, que suposarà l’activació de la resta de serveis en horari extensiu i que s'estendrà fins a l’11 de setembre. A partir d’aquí, a les platges de llevant (banys del Fòrum, Llevant, Nova Mar Bella i Mar bella) continuarà el dispositiu en modalitat de temporada mitjana fins al 29 de setembre, però a la resta de platges, i fins al 27 d’octubre, es mantindran els serveis de temporada alta per acompanyar les activitats de la Copa Amèrica. 

Platges Barcelona
Ajuntament de BarcelonaPlatges Barcelona

Com a novetat, aquest any s'estrenen nous serveis de la zona dels banys del Fòrum: un nou programa d’activitats socioeducatives promogut per l’entitat Superació, enfocades especialment a joves. Per exemple, hi haurà cursos de natació, aiguagim, tallers ambientals, de bicicletes o de ràdio, entre d’altres. Aquestes activitats tindran lloc de dilluns a dissabte i duraran fins al setembre.

D’altra banda, aquest any es continua amb el desplegament de les mesures de regulació i ordenació de l’ús esportiu de les platges de Barcelona, que es van aprovar al gener de l’any passat. Amb l’inici de la temporada mitjana de bany, s’han tornat a habilitar les zones per la pràctica d’esport lliure sense limitació horària i zones per la pràctica d’esports organitzats. 

Esport, platges
Ajuntament de BarcelonaEsport, platges

Per la seva banda, la Guàrdia Urbana iniciarà la seva unitat de platges, formada per més de 100 agents, a partir de l’1 d’abril. El seu objectiu és prevenir i actuar sobre tots aquells fenòmens que es produeixen a la costa barcelonina.



NO T'HO PERDIS: Els millors plans per fer per Setmana Santa 

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona




Últimes notícies

    Publicitat