Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Got aigua de l'aixeta
Foto: Shutterstock

Barcelona pagarà l'aigua més cara de tot Espanya el 2024

Els clients dels 23 municipis abastits per Aigües de Barcelona veuran un increment de 5 euros de mitjana a la factura, però en el cas de Barcelona la pujada serà de l'11,5%

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Time Out Barcelona ACN
Publicitat

Catalunya està patint una de les sequeres més dures de les últimes dècades, una situació que afecta el nostre dia a dia, des de la decretació de la fase de preemergència fins al preu de l'aigua. Els clients dels 23 municipis abastits per Aigües de Barcelona veuran un increment d'uns 5 euros de mitjana a les seves factures. L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha justificat la proposta per l'increment de tarifes que ha fet Aigües Ter-Llobregat, la zona afectada per la fase de preemergència.

La proposta es presentarà davant el Consell Metropolità aquest novembre i es preveu que s'aprovi a finals del mateix mes. Aleshores, s'obrirà un període d'al·legacions, de manera que l'aprovació definitiva de les noves tarifes es farà al febrer perquè entrin en vigor al març. En el cas de Barcelona, la factura bimensual actual de 48,46 euros de mitjana es dispararà fins als 53,46 euros, el que representa un increment de l'11,5%.

A més de Barcelona, els altres 22 municipis afectats seran: Badalona, Begues, Castelldefels, Cerdanyola del Vallès, Cornellà, Esplugues, Gavà, l'Hospitalet, Montcada i Reixac, Montgat, Pallejà, el Papiol, Sant Adrià de Besòs, Sant Boi, Sant Climent, Sant Feliu, Sant Just, Sant Joan Despí, Santa Coloma de Cervelló, Santa Coloma de Gramenet, Torrelles i Viladecans.

La factura més cara de l'Estat

L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) va elaborar un estudi el passat mes de juny que revelava que Barcelona és la ciutat que paga la factura més cara d'aigua de l'Estat. Quan es va publicar l'informe, el rebut anual per a una llar barcelonina de tres o quatre persones ascendia fins als 520 euros l'any, una xifra molt per sobre dels 306 euros de mitjana espanyola. Amb l'aprovació de la proposta de l'AMB, Barcelona es consolidaria com la ciutat que més paga d'aigua d'Espanya.

NO T'HO PERDIS: Quatre dels deu municipis més rics de l'Estat són a la demarcació de Barcelona

Llegeix el número de novembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat