Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Cine Comèdia
Foto: Cine Comèdia

Barcelona perd una icona: tanca el Cine Comedia després de sis dècades

Integrades en el grup Yelmo, les cinc sales estan situades a l'estratègica confluència entre passeig de Gràcia i Gran Via

M. P. Muñoz
Escrit per
M. P. Muñoz
Publicitat

A poc a poc ens anem quedant sense les sales de cinema històriques de la ciutat. Afegim ara un tancament que és especial per tractar-se d'una zona que en el seu moment va ser una artèria fonamental per als amants del cinema. El Cine Comedia, integrat en el grup Yelmo, situat a l'estratègica confluència entre passeig de Gràcia i Gran Via, anuncia el seu tancament definitiu. El pròxim diumenge serà l'últim dia, segons informa l'ACN, i, a mode de comiat, molts aficionats han esgotat ja les entrades per a les sessions disponibles.

Amb cinc sales en la seva estructura actual, aquesta institució cinematogràfica ha sigut testimoni de l'evolució del cinema a Barcelona des dels anys 60 en què va començar a projectar pel·lícules amb una sola pantalla. El grup Yelmo va adquirir les instal·lacions el 2017 i ha decidit deixar l'activitat degut al descens sostingut d'assistència agreujat per la pandèmia, segons han expressat membres del de l'empresa a fonts de 'Sala Abierta' que recull ACN.

El tancament es materialitzarà el diumenge 14 de gener, coincidint amb l'expiració del contracte de gestió. En un comunicat oficial, el grup empresarial ha agraït el suport incondicional del públic al llarg de les últimes dècades i ha reiterat el seu compromís amb l'oferta d'opcions d'oci diverses malgrat aquesta dolorosa decisió.

"Valor afegit"

Paral·lelament, els propietaris de l'edifici que allotja els emblemàtics cinemes han anunciat la intenció de llogar l'espai a l'operador "que ofereixi una activitat de major valor afegit a la ciutat i que ofereixi un compromís a llarg termini amb l'explotació de l'espai". Els propietaris asseguren en un comunicat que ja estan treballant per "identificar i estudiar opcions de diferents grups interessats a operar aquest espai".

Es desconeix de moment els possibles usos que podria tenir un edifici tan emblemàtic i ben ubicat, que esperem que no segueixi l'exemple d'altres sales històriques com els antics Rex, l'Urgell o l'Alexandra, i tants altres a la zona, espais dels quals no queda cap rastre d'ús cultural.

NO T'HO PERDIS: La darrera punyalada als cinèfils de Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat