Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Cinema buit
Foto: Shutterstock

Barcelona es queda sense cinemes (al centre en resten tres)

Les opcions per veure pel·lícules en pantalla gran cada cop és més petita a la ciutat

M. P. Muñoz
Escrit per
M. P. Muñoz
Publicitat

El tancament de l'emblemàtic Cine Comedia de passeig de Gràcia programat per al pròxim diumenge 14 de gener ha caigut com un gerro d'aigua freda entre els aficionats al setè art. La notícia ve a agreujar un fet preocupant, el centre de Barcelona s'està quedant sense sales de cinema.

Si volem veure una pel·lícula per la rodalia de plaça Catalunya i Ciutat Vella només ens resten tres opcions de cinema d'estrena, l'Aribau Cinema, el Renoir Floridablanca i el Maldà. La Filmoteca del Raval, és clar, juga en una altra lliga.

El Renoir Floridablanca, al barri de Sant Antoni, ocupa l'espai del cinema d'autor i les pel·lícules en versió original, amb set sales disponibles. El petit Maldà també ofereix cinema més enllà dels paràmetres de la comercialitat estricta. L'Aribau, per la seva banda, pertany al Grup Balañà i ofereix 1.100 seients en les seves múltiples sales. A banda de ser, a partir de diumenge, l'última referència del cinema d'estrena per al gran públic, també acull la majoria dels festivals de cinema, que s'han quedat sense gaires més opcions per tenir seu.

Hall Multicines Aribau
© Roger Rodriguez

El tancament del Comèdia s'afegeix a altres tancaments del grup Yelmo, el cinema Icària de Poblenou, que va produir-se el passat estiu. També va ser dolorós el tancament del Club Capitol a la mateixa Rambla. I és que, en el centre de la ciutat, en els últims 14 anys han tancat set sales de cinema.

Quins cinemes queden a Barcelona?

A banda dels Aribau, Maldà i Floridablanca, Barcelona conserva els Arenas Multicines, els Boliche, Cinemes Girona i els Cinesa, que tenen sales als centres comercials de Diagonal, Diagonal Mar, a Heron City i La Maquinista. També hi ha multisales a Glòries i Gran Sarrià. Sobreviuen sales d'autor com el Zumzeig Cinema i especials com el Phenomena. I Gràcia es corona com el barri més cinèfil gràcies als Verdi, Verdi Park i Mooby Bosque.

Cine Verdi
Foto: Cinemes Verdi

Quins cinemes han tancat al centre de Barcelona?

Abans del tancament del Club Capitol, situat a la Rambla, ja havien corregut la mateixa sort els Cinemes Méliès al carrer Villarroel, coneguts per la seva aposta pel cinema d'autor. El 2018, també van abaixar les persianes l'Aribau Club, raons empresarials va esgrimir el Grup Balañà. El Club Coliseum va deixar de projectar pel·lícules el 31 de juliol del 2014.

Cinemes Méliès
Foto: Cinemes MélièsCinemes Méliès

Abans, altres històrics com els Cinemes Urgell (1.800 localitats) van deixar d'operar el 2013, ara són un supermercat. Aquell mateix any van tancar els Cinemes Alexandra a la rambla de Catalunya. Defuncions afegides a altres sales del tan especulat centre de la ciutat, com el Cinema Rex a la Gran Via, tancat des de 2010, amb 70 anys d'històriques projeccions; o el Palau del Cinema de Via Laietana, que va ser enderrocat l'any passat per construir-hi oficines i un baix comercial.

Temps complicats per als amants del cinema autèntic, el de la sala a les fosques i la pantalla ben gran.

NO T'HO PERDIS: les millors pel·lis de la cartellera

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat