Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Estructura d'ombra
Foto: Cedida per l'Ajuntament de Barcelona / ACN

Barcelona provarà estructures per fer ombra durant els mesos més calorosos

Els prototips es testejaran en un carrer, una àrea de joc infantil i un gran espai de la ciutat

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Time Out Barcelona ACN
Publicitat

Aquest estiu les temperatures han batut rècords històrics, cosa que ha provocat que els barcelonins i barcelonines busquéssim les millors ombres de la ciutat per refugiar-nos. Per protegir la ciutadania de les futures onades de calor, l'Ajuntament de Barcelona provarà tres d'estructures per generar ombra a l'espai públic durant els sis mesos de més calorosos de 2024. Els prototips seran modulars, flexibles i adaptables a diversos entorns i es testejaran en un carrer, una àrea de joc infantil i un gran espai de la ciutat, que encara no s'ha escollit.

Estructura d'ombra
Foto: Cedida per l'Ajuntament de Barcelona / ACN

La primera proposta s'anomena 'Oasis. Ombra per a tothom', presentada per l'equip format per Denvelops i Eurecat, i que planteja un sistema industrialitzat amb petites peces que es mouen amb el vent i es poden combinar segons les necessitats de cada espai. La segona és 'Mar d'ombres', a càrrec del 'pool' cooperatiu BATEC format per Lacol, Aiguasol, Societat Orgànica i SEBA. L'estructura es basa en un mòdul bàsic provinent del món agrícola i els seus hivernacles que s'adapta als diversos espais. El tercer i últim és 'A l'ombra del trencadís', presentat per Arquitectura de Contacte en col·laboració amb Tall fusta, i que consisteix en un panell de terra i un d'ombra amb quatre pilars verticals que els sostenen.

Estructura d'ombra
Foto: Cedida per l'Ajuntament de Barcelona / ACN

Els tres equips guanyadors començaran a fabricar les estructures que es preveuen que es puguin muntar el mes de maig fins al setembre per poder validar-los segons la logística de muntatge, desmuntatge i manteniment, la sostenibilitat, el confort tèrmic i els impactes en la vida comunitària, entre d'altres. 

NO T'HO PERDIS: Coses per fer a Barcelona al novembre

Llegeix el número de novembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Estiu

    Últimes notícies

      Publicitat