Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Homenatge Puig Antich de Roc Blackblock
Twitter: rocblackblockHomenatge Puig Antich de Roc Blackblock

Barcelona tindrà un nou mural: un homenatge a Puig Antich fet per l'artista grafiter Roc Blackblock

L'obra es presentarà el diumenge 3 de març en una trobada amb diferents activitats

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Publicitat

Aquest dissabte 2 de març farà cinquanta anys que Salvador Puig Antich va ser executat a La Model. De fet, el centre penitenciari commemorarà l’aniversari amb una sèrie d’actes i activitats artístiques. I és que la figura de Puig Antich ha protagonitzat nombroses obres des que el règim franquista el va matar. Des de música a poesia, i també teatre, cinema i pintura, la icona anarquista ha inspirat a centenars d’artistes. Aquesta vegada ha estat l’artista grafiter Roc Blackblock qui s’ha inspirat en una fotografia de Puig Antich per fer-li un homenatge amb un mural.

La peça està a la plaça La Pastora al barri de Vallcarca (entre el carrer de Farigola i el de Cambrils), en un espai comunitari que s’oposa a la gentrificació. De fet, és per això que l’artista ha fet la seva obra aquí. En declaracions a TV3, Roc Blackblock ha explicat que el mural, que forma part de tot un seguit d’activitats que es fan des del moviment anticapitalista, anarquista i autònom de Barcelona, és un homenatge a la figura —però sobretot a la lluita— de Puig Antich i alhora és una "denúncia al crim que es va cometre sobre la seva persona". 

La iniciativa de commemoració és col·lectiva i el mural de l’artista és una més de les moltes activitats que es faran en els dies vinents. L’objectiu? Portar la memòria de Puig Antich als carrers i que es parli del llegat històric que tenim. Des de reunions fins a xerrades o concerts, cadascú aporta les eines de què disposa i en Roc Blackblock aporta els pinzells.

L’artista va començar la seva creació el dilluns 26 de febrer i preveu acabar-la el diumenge 3 de març, dia en què se celebrarà un acte de trobada per retre homenatge a Salvador Puig Antich i recordar la seva revolució, que "d’alguna manera és l’herència de la Barcelona llibertària", segon Blackblock. 

Roc Blackblock fa més de vint anys que es dedica a l’art urbà. I sempre ho ha fet des d’una connotació revolucionària i de denúncia. La seva carrera compta amb més de 50 obres, entre elles un mural sobre les Brigades Internacionals que van participar en la Guerra Civil i un grafiti on apareixia el rei emèrit Joan Carles I, en suport a Pablo Hasél, que estava al parc de les Tres Xemeneis del Poble-sec. Aquest últim va ser esborrat per l’Ajuntament.

NO T'HO PERDIS: Què fer a Barcelona al març

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat