Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Pub irlandès
Foto: Shutterstock

Barcelona torna a prohibir els correbars al districte de Ciutat Vella

Aquesta mesura la va imposar per primer cop el govern de Xavier Trias l'any 2012 i s'ha anat prorrogant fins ara

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Moltes festes majors de Catalunya tenen com a tradició fer els famosos correbars. Aquesta pràctica encara forma part del programa de festes a moltes poblacions del territori, però a Barcelona, fa onze anys que al districte de Ciutat Vella els correbars han quedat exclosos de les festes. L'Ajuntament de Barcelona ja ha iniciat els tràmits per prorrogar un any més la prohibició que va imposar el govern de Xavier Trias l'any 2012. El govern d'Ada Colau també va prorrogar aquesta mesura, i ara és el de Jaume Collboni el que també ho farà, prohibint els correbars a tot el districte durant les 19 h fins a les 7 h de l'endemà.

Tot i la prohibició, entre els anys 2015 i 2019 la Guàrdia Urbana va haver d'intervenir sobre 48 convocatòries il·legals de rutes de consum d'alcohol pels diversos establiments del districte. Malgrat això, els següents dos anys no es va registrar cap, coincidint amb la pandèmia i, segons l'Ajuntament, gràcies a les sancions establertes que van funcionar com a una eina efectiva per controlar aquesta activitat i el que comporta. Per evitar que tornin a haver-hi problemes de convivència, l'Ajuntament ha presentat la pròrroga de la mesura, que, si no hi ha al·legacions, quedarà aprovada d'aquí a vint dies.

La prohibició es va imposar per diverses raons, però una de les que es va tenir en major consideració va ser el benestar dels veïns i veïnes de Ciutat Vella. Aquests al·legaven que el seu descans es veia pertorbat per soroll, i també es trobaven els carrers més bruts. L'Ajuntament ja va prorrogar la limitació de grups de turistes a Ciutat Vella per la massificació, i ha estat aquest mateix motiu amb el qual el govern de Jaume Collboni ha justificat la pròrroga de la mesura. Aquests colen evitar una possible proliferació de correbars per turistes joves, ja que la ciutat està vivint una recuperació turística, arribant gairebé a les xifres prepandèmia.

NO T'HO PERDIS: Els millors restaurants del barri del Raval de Barcelona

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Estiu

    Últimes notícies

      Publicitat