Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Poblenou, Edifici MediaTIC
Foto: Shutterstock

Barcelona torna a ser la segona millor ciutat d'Europa per crear una startup

La ciutat porta emportant-se la medalla de plata durant sis anys consecutius, només per darrere de Berlín

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Si esteu pensant a crear una empresa emergent, Barcelona és una de les millors ciutats d'Europa per fer-ho. A més de ser la ciutat preferida dels turistes internacionals, també ho és per als emprenedors que volen fundar una 'startup'. Segons un estudi de la plataforma Startup Heatmap Europe 2023, Barcelona és, per sisè any consecutiu, la segona millor ciutat europea per crear una empresa emergent, només per darrere de Berlín, a Alemanya. Aquest estudi analitza des de 2016 les 50 ciutats més atractives per als emprenedors i, des de 2017 que Barcelona ocupa la segona posició del rànquing.

Segons l'estudi, la nostra ciutat s'ha situat per davant d'altres com Amsterdam, París o Lisboa, assegurant que un 17,1% dels emprenedors europeus escollirien Barcelona per iniciar els seus projectes empresarials. La ciutat també és la preferida dels inversos, on, segons un informe de la Fundació Innovació Bankinter, les startups situades a Barcelona van recaptar 527 milions d'euros enfront dels 349 milions que van aconseguir les de Madrid, el que suposa un 51% més d'inversió que les ubicades a la capital espanyola.

Catalunya és la comunitat autònoma amb més empreses, segons les dades del Directori Central d'Empreses, i també compta amb el nombre més gran d'empreses emergents, amb més de 2.000 actualment. La majoria d'aquestes estan situades a Barcelona i generen més de 19.100 llocs de treball, a més, el 2022 van capturar 1.653 milions d'euros, la que va significar la xifra més elevada registrada fins al moment.

*Consulteu aquí l'informe de la plataforma Startup Heatmap Europe 2023 

NO T'HO PERDIS: Barcelona és la segona ciutat turística més cara de tot l'Estat 

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Estiu

    Últimes notícies

      Publicitat