Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Botigues i empresaris demanen poder fer rebaixes presencials a l'estiu

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Les rebaixes de l'estiu 2020 podran ser presencials, sí o no? El debat continua després que el Govern de l'estat va fer públic dissabte una ordre que prohibia els descomptes en establiments físics per evitar les aglomeracions i, dos dies més tard, el Ministeri d'Indústria i Comerç, apuntés que "sí que és possible dur a terme rebaixes i promocions als establiments sempre que estiguin en disposició d'adoptar les mesuren necessàries a fi d'evitar que es produeixin aglomeracions". Fora del debat queden les promocions, rebaixes i descomptes a través de la xarxa.

Des de les patronals catalanes PimeComerç i Foment Comerç demanen claredat a l'hora d'interpretar la llei i seguretat jurídica per al sector i apunten que la suspensió de rebaixes obligaria a incloure modificacions en el camp legal vigent. Però no són les úniques veus que s'han manifestat en contra de la possibilitat de suprimir les rebaixes presencials, sobretot ara que el petit comerç comença a reobrir després de dos mesos d'inactivitat, amb estoc acumulat, dubtes sobre la seva viabilitat, i la competència de les grans cadenes i el comerç online. 

L'Autoritat Catalana de la Competència (ACCO) exposa que "la prohibició del Govern espanyol d'efectuar rebaixes al comerç físic és contrària als principis de regulació econòmica eficient del mercat i perjudica greument a consumidors i usuaris". També indiquen que es poden buscar mesures alternatives per evitar les aglomeracions i el desavantatge que suposa la mesura de suprimir les rebaixes de temporada per al comerç físic, que ha de competir amb el comerç online. 

Entre els comerços que han tornat a l'activitat en la fase 0 a Barcelona, totes funcionen amb el sistema de cita prèvia i incorporen les mesures de seguretat i higiene requerides. L'aforament s'haurà de controlar al llarg de la desescalada (amb reduccions del 30% en la primera fase, del 40% en la segona, i del 50% en la tercera) per protecció de clients i botiguers, molts dels quals contemplaven la possibilitat d'ajornar l'inici de les rebaixes a l'agost –com també reclamen algunes federacions de comerç– perquè això els permetria recuperar un cert pols després de dos mesos de persianes abaixades.

NO T'HO PERDIS: Què podem fer i què no en la fase 0 a Barcelona?

Les millors idees d'oci i cultura per fer a casa amb la nova Time In Pocket interactiva.


Time Out Love Local campaign logo

La campanya Love Local de Time Out dona suport als negocis d'oci i cultura de Barcelona. Descobreix com pots ajudar a salvar els llocs que fan de Barcelona una ciutat genial


Últimes notícies

    Publicitat