Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Carme Portaceli, nova directora del TNC

Atresora la gestió del Teatro Espanyol de Madrid, on va augmentar considerablement les xifres d'ocupació

Manuel Pérez
Escrit per
Manuel Pérez
Publicitat

Vents de canvi per a la gran dotació pública escènica de Catalunya: Carme Portaceli dirigirà el Teatre Nacional de Catalunya (TNC). La directora valenciana començarà a exercir plenament a partir de setembre de 2021 i fins a la temporada 2026-2027, ja que el seu mandat serà de sis anys no prorrogables. Serà la primera dona que ocuparà el càrrec en la història del gran teatre de la plaça de les Glòries.

Portaceli és una artista amb una llarga vinculació amb el  TNC, on ha dirigit obres en l'actual etapa de Xavier Albertí i també en l'anterior de Sergi Belbel. Entre els darrers espectacles, hi ha presentat el premiat 'Només són dones' i 'El president', i dos muntatges de la Sala Gran 'Frankenstein' i 'Mrs. Dalloway'. També fa pocs dies va estrenar al Teatre Grec una peça en què reflexionava amb textos de diversos autors sobre l'actual situació de crisi sanitària.

Fortament compromesa amb temes com la memòria històrica i el feminisme, la trajectòria de Portaceli és força prolífica des dels seus inicis a principis dels vuitanta al costat de Fabià Puigserver al Teatre Lliure. Guanyadora de nombrosos premis –inclosos diversos Max, Butaca i de la Crítica– Portaceli arriba al TNC amb el gran aval dels seus anys al capdavant del Teatro Español de Madrid (2016 a 2019), on va millorar considerablement les xifres d'ocupació fins que el canvi polític en la capital va motivar el seu relleu.

NO T'HO PERDIS: Els contagis es tripliquen a Barcelona

Les millors idees d'oci i cultura a la nova Time Out Pocket interactiva 

Últimes notícies

    Publicitat