Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Carmen, Lola i tres joves amors lèsbics més

Escrit per
Pere Vall
Publicitat

Les gitanes enamorades d’Arantxa Echevarría

Uns quants anys abans de 'Carmen y Lola', exactament 31 anys, una altra pel·lícula espanyola va parlar d’amor i lesbianisme dins de la comunitat gitana. Era 'Calé', dirigida per Carlos Serrano, i protagonitzada per Rosario Flores, en el paper d’una gitana jove, i Mónica Randall, que hi feia de paia d’uns 50 llargs d’edat. Una relació tan complicada i incompresa com la del film d’Arantxa Echevarría, però que va passar molt més desapercebuda mediàticament. En part, perquè els Goya estaven a punt, a punt de néixer, i també per la pròpia (justeta) qualitat del producte. El 2018-2019, la història contada per Echevarría no ha coincidit amb cap altra pel·li de temàtica o de situació semblants, però sí amb tres videoclips que tenen sengles joves parelles lesbianes al centre de l’argument.

Els Catarres i l’amor d’Aida Quintana i Milena Smit

El clip d’Els Catarres 'Una cançó que em parla de tu' va ser rodat a l’Apolo l’any passat. La sala de concerts barcelonina és l’escenari d’un dels dos relats, el que transcorre en el present: el trio format per Èric Vergés, Roser Cruells i Jan Riera interpreta la cançó del títol, mentre, entre el públic, veiem dues parelles de noies que es miren, xiuxiegen i es desplacen, poc a poc, entre el públic. El tema musical no especificava el sexe dels personatges. A l’hora de posar-hi imatges, són Aida Quintana i Milena Smit qui protagonitzen un guió que ens trasllada fins a l’època en què les dues noies es van conèixer: "Recordo com fumaves, mirant pel balcó. Sembla que faci un segle des d’aquella nit al Born". Bravo, Catarres, per apostar per la visibilitat. I la normalitat, vaja. Aitor Urbaneja en signa la direcció i l’edició.

Buhos i les veïnes Núria Frías i Montse Muñoz

Més antic (de principis del 2018) és el videoclip de la cançó de Buhos 'Volcans', realitzat i produït per un mestre del gènere videocliper: Marc Pujolar. Quatre són les històries d’amor, gosadia, timidesa, decisió i passió que s’hi narren: la de Júlia Creus ('Merlí') i Marc Homs; la de Georgina Latre i David Solans (també de 'Merlí'); la d’Iker Montero i Joan Sentis; i la de Núria Frías i Montse Muñoz. Si la penúltima està ambientada en un gimnàs on els dos xicots, al principi, no es decideixen, fins que acaben petonejant-se fortament, l’última de les esmentades, que es va barrejant amb les altres tres, ens explica el procés d’enamorament de dues timidíssimes veïnes. Una bicicleta, unes escales i potser Cupido i les seves dolces fletxes faran la resta. La lletra de Buhos diu: "Sense regles que ens prohibeixin ser qui com. Com si, a la nit, avui se’ns acabés el món".

St Wood i el pis d’Anna Castillo i Greta Fernández

El videoclip més recent és el del cantant madrileny St Woods, i el signen Inés Pintor Sierra i Pablo Santidrián. La cançó es titula 'On me', i s’hi han fitxat dues autèntiques estrelles del cinema, el teatre i la tele: Anna Castillo i Greta Fernández. La guanyadora del Goya per 'El olivo' i la nominada al Gaudí per 'La propera pell' són una parella que és a punt d’abandonar el piset on ha conviscut i han fet créixer la seva relació. Una ho té més coll avall que no pas l’altra: massa records, massa experiències inoblidables entre aquelles parets...

ET NECESSITEM: Demostra el teu amor per barcelona en aquesta enquesta

Últimes notícies

    Publicitat