Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Catalunya amplia els horaris de bars i restaurants a partir de dilluns

La Generalitat també anuncia que les trobades podran ser d'un màxim de deu persones

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

Una setmana més el dijous és sinònim de noves mesures per controlar la pandèmia i, des de fa unes setmanes, també és sinònim de certes relaxacions. La setmana passada s'anunciava que a partir del dilluns 24 de maig s'ampliaria l'aforament d'actes culturals i comerç, a la vegada que també es permetria el servei de restauració a partir de les 6 del matí. Set dies després, i uns indicadors dels contagis a la baixa, la Generalitat ha anunciat que a partir del dilluns que ve l'horari dels bars i restaurants serà ininterromput, des de les 6 del matí fins a les 12 de la nit. Una millora considerable, ja que suposa allargar l'horari dues hores i mitja més que en l'actualitat. A més, les taules dels locals podran ser d'un màximd e 6 persones. L'aforament és la part que seguirà igual, almenys, 14 dies més. Per tant, un 30% a l'interior dels locals i 100% a les terrasses. 

L'altra important modificació que ha aprovat el Procicat és l'ampliació de les reunions, que passen de sis a deu persones màxim. Tot i que és probable que s'aprovi, aquesta mesura cal que sigui validada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Aquest context de desescalada ve precedit per unes xifres de contagis que van en la bona direcció. Ara mateix les UCI's tenen nivells d'ocupació que no es veien des del novembre passat i Catalunya es troba en 0,74 Rt i amb un risc de rebrot per sota del perillós llindar dels 200.

L'equip de Time Out treballa perquè aquesta informació s'actualitzi durant el dia d'avui

NO T'HO PERDIS: Restriccions a Catalunya: què es pot fer i què no?

Llegeix el número de maig de Time Out Barcelona, ​​amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat