Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Catalunya aplicarà tancaments perimetrals i suspensió d'activitats culturals

La Generalitat aprovarà aquest matí mesures que van des dels municipis confinats al tancament de centres comercials

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

S'han acabat les conjectures i apostes sobre quina forma agafarà l'enduriment de mesures i quan s'activaran. Salut finalment anunciarà en les pròximes hores restriccions per frenar els contagis que, en principi, entraran en vigor a partir de demà divendres 15 i duraran 15 dies. A l'espera d'una compareixença oficial de les autoritats sanitàries i polítiques, on es donaran més detalls, les mesures ja s'han filtrat i publicat en diferents mitjans.

Així doncs, què estudia aprovar la Generalitat?

1. Restricció de la mobilitat entre municipis els caps de setmana. Començaria a les 6 h d'aquest divendres i duraria fins a les 6 h del dilluns.

2. No es podrà entrar ni sortir de Catalunya durant tota la setmana, a excepció que sigui per motius laborals, educatius, mèdics o per assistència.

3. S'atura tota l'activitat cultural relacionada amb les arts escèniques, el cinema i la música, tant a recintes tancats com a l'aire lliure. Arxius i museus, centres artístics i galeries romandran oberts, amb un 30% d'aforament.

4. Tancament de centres i equipament esportius.

5. Tancament de centres comercials i comerços de més de 800 m2.

5. Continuaran les classes presencials a primària i en el cas de secundària es recomanarà un model híbrid.

6. Bars i restaurants seguiran amb el tancament de locals i només es permetrà el menjar per emportar.

Totes aquestes mesures estan sobre la taula i, de moment, ni s'han confirmat per part de les autoritats ni consten en el DOG. En les pròximes hores podrem actualitzar més informació relacionada amb unes restriccions que volen evitar la saturació de les Unitats de Cures Intensives dels hospitals, ja al límit del col·lapse en alguns casos. Tot apunta que la Generalitat vol aprofitar totes les competències que li permet el recentment aprovat estat d'alarma, el qual no permet un confinament domiciliari.

NO T'HO PERDIS: El mapa de contagis a Barcelona barri a barri

Últimes notícies

    Publicitat