Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Cavalcada de Reis a Barcelona
Ajuntament de Barcelona

Cavalcada de Reis 2023 a Barcelona: Novetats, recorregut i horaris de l'arribada dels Reis d'Orient

Sis carrosses noves (algunes de més de 20m!), un recorregut diferent i el retorn dels caramels són les novetats de la cavalcada de Reis d'enguany

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

És la nit més màgica de l'any. La traca final de les festes de Nadal que omplen la ciutat d'excuses per a patinar sobre gel, passejar entre les llums de colors o buscar als aparadors de les botigues els regals més originals pels nostres éssers estimats. Ara bé, sobretot per a la canalla, tot això queda en un segon pla quan Gaspar, Melcior i Baltasar trepitgen a Barcelona: acompanyats del seu seguici reial fan badar boca a tothom i reparteixen regals a aquells que han fet bondat. 

La Cavalcada de Reis és una rua plena de nervis, carrosses elegantíssimes i patges de mirada ferma. Ah, i també una pluja de caramels infinita. Després de dos anys de pandèmia, Ses Majestats els Reis d'Orient tornaran a repartir caramels entre els assistents. En les edicions del 2021 i com del 2022, no se'n van distribuir, amb l’objectiu d’evitar aglomeracions, però ara els dolços tornaran a ploure de les carrosses. Ara us donarem més informació, però ja ho sabeu: a la Cavalcada de Reis 2023 s'hi va amb una bossa de tela per arreplegar el màxim de caramels possible. 

On veure la Cavalcada de Reis 2023? 

Cada any, la rua reial transcorre per alguns dels indrets principals del centre de Barcelona. La Cavalcada 2023, però, canvia de ruta i esquiva els principals carrers i places del centre de Barcelona. Així doncs, per quins carrers de Barcelona passarà la cavalcada i a quina hora? Els Reis d'Orient arribaran a la ciutat a bord del pailebot Santa Eulàlia. Al Portal de la Pau, l'alcaldessa Ada Colau els rebrà a les 16 hores i els oferirà el pa i la sal com a símbol d’hospitalitat i benvinguda i els entregarà les claus de la ciutat perquè puguin entrar a totes les cases. Allà també es reprendrà la tradició de recollida de cartes: després de la pandèmia, els Reis tornaran a acceptar cartes dels infants que s'acostin a la zona (alerta, que no sempre és possible perquè Ses Majestats van molt sol·licitades!) per a saludar-los. 

L'inici serà a les 18 h, a l’avinguda del Marquès de l’Argentera, entre Pla de Palau i el Parc de la Ciutadella. Aquest són els carrers per on passarà la gran cavalcada de Reis 2023 a Barcelona: 

  • 18 h: Avinguda del Marquès de l’Argentera amb passeig de la Circumval·lació
  • 18.20 h: Passeig de Colom
  • 19.15 h: Avinguda del Paral·lel
  • 19.30 h: Ronda de Sant Pau
  • 19.45 h: Mercat de Sant Antoni
  • 20.15 h: Carrer de Sepúlveda
  • 20.35 h: Plaça d’Espanya
  • 21 h: Avinguda de la Reina Maria Cristina (Font Màgica de Montjuïc)

Aleshores, bàsicament, els Reis d’Orient no passaran ni per la via Laietana, ni per les places d’Urquinaona, Catalunya i Universitat, esquivant el centre històric de la ciutat i les obres a la via Laietana. Més enllà de la gran cavalcada, però, cal recordar que els barris de la ciutat també s'ompliran de petites cavalcades locals

Quan és la Cavalcada de Reis de Barcelona?  

La Cavalcada dels Reis d'Orient té lloc durant la vesprada del dia 5 de gener, és a dir, la vigília del dia de Reis. Els reis arribaran a Barcelona a les 16h, la rua començarà a les 18 h i la previsió és que finalitzi pels volts de les 21 h, després de tres hores transcorrent pels carrers de la ciutat que mencionem a la llista anterior. 

Com arribar a la Cavalcada de Reis de Barcelona?

TMB us recomana el metro, però en aquest article us oferim més informació, i els millors aparcaments on deixar el cotxe si no teniu més remei que anar-hi en vehicle privat, tant per la Cavalcada de Barcelona com per les dels altres barris.

Com serà la Cavalcada d'aquest 2023?

Més enllà del retorn dels caramels, que segur que animaran als més petits, i el canvi de ruta, la cavalcada de Reis 2023 de Barcelona té diverses novetats. Segons l'Ajuntament, serà la més tecnològica que ha viscut mai la ciutat i comptarà amb 6 noves carrosses (dues de noves per cada rei!), 3 de les quals faran 20 metres de llargada.

La Patge Estel anirà amb el seu seguici d’estels màgics i els acompanyaran els Brodas Bros, amb un vestuari led, i els Luminolifes, uns éssers estel·lars de grans dimensions, amb una ambientació de músiques sincronitzades i llums programades. Les joguines arribaran amb una nova carrossa construïda en una plataforma doble, amb moviments i mecanismes que posaran ritme al seguici. 

A més, l’arribada dels Reis comptarà amb més de 1.000 participants i la implicació de més de 20 entitats, 12 companyies professionals i un gran nombre d’artistes de la ciutat.

NO T'HO PERDIS: Nadal 2022 a Barcelona: guia completa

Llegeix el número de desembre i gener de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat