Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Llums de Nadal 2022 a Barcelona: Horaris, carrers i novetats

L’Encesa dels Llums de Nadal tindrà lloc el 24 de novembre a la plaça Major de Nou Barris

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

S’acosten les festes de Nadal i la ciutat es transforma. Fa fred, l’horari d’hivern ens roba hores de claror i la nit arriba abans, però cada any ens n’oblidem durant una temporada que, casualment, coincideix amb l’època que els llums nadalencs adornen els nostres carrers. Nosaltres ja tenim ganes de saber com serà el Nadal de 2022 a Barcelona i per això ens encanta conèixer on, com i quan s’encendrà l’enllumenat nadalenc per primera vegada. Enguany, l’encesa serà lluny del centre (l’any passat va ser a la Plaça Catalunya) i tindrà lloc a la plaça Major de Nou Barris, cosa que celebrem (fins i tot als més barcelonins els fa una mica de ràbia, el centralisme!). 

Tenim informació ben sucosa, però comencem amb la més important: l’Encesa dels Llums de Nadal serà el 24 de novembre i, per tant, toca cultivar la paciència. 

Quan i on s’encendran les llums de Nadal a Barcelona?

El 24 de novembre a les 18 h, la plaça Major de Nou Barris acollirà l’espectacle que donarà el tret de sortida a la il·luminació de Nadal de Barcelona. El show, encarregat a la productora La Brutal, durà per nom 'Anys Llum' i consistirà en un espectacle musical i humorístic que recorrerà la història de la humanitat per a mostrar-nos com d’important ha estat sempre, la llum, per als éssers humans. Un cop acabat l’espectacle, els llums s’exhibiran als carrers de Barcelona entre el 24 de novembre i el 6 de gener

Com serà l’encesa de llums de Nadal?

Més detalls sobre l’espectacle inaugural. Sota la direcció de David Selvas, el show musical comptarà també amb la participació de la coral comunitària Musical’s Choir del Raval. L’argument gira al voltant d’una pregunta: què passaria si desapareix un dels elements més importants per la celebració de Nadal a la ciutat?

El muntatge intercalarà grans temes de repertori de musicals i altres peces adaptades per l’ocasió com, per exemple, una versió en català de ‘Hello’ del musical ‘The Book of Mormons’. Aquest musical portarà al públic per un viatge a través del temps, des del descobriment del foc, passant per les Saturnalies de l’antiga Roma, l’edat mitjana, el descobriment de l’electricitat, fins a arribar als nostres dies. 

A més, la nit de l’encesa, al mateix escenari de la Plaça Major, també s’estrenarà en directe la cançó de Nadal que enguany han compost Ginestà, el jove duet de Sant Andreu del Palomar i que han titulat ‘Barcelona és un regal’. 

Quin serà l’horari de la il·luminació de Nadal de la ciutat?

La campanya de llums de Nadal va del 24 de novembre al 6 de gener, però els horaris variaran en funció dels dies.

  • De diumenge a dijous, els llums seran encesos de 17.30 a 22 hores.
  • Els divendres i dissabtes, hi haurà enllumenat nadalenc de 17.30 a 23 hores.
  • I els dies extraordinaris com el 31 de desembre i el 5 de gener, la il·luminació brillarà de 17.30 a 01.00 hores.

I és que aquest any, Barcelona tindrà menys hores d’il·luminació nadalenca per a reduir el consum d'energia. Concretament, s’han retallat 42 hores de l’enllumenat i la inversió en instal·lacions LED permetran reduir un 31% el consum elèctric previst de la ciutat per Nadal, durant els dies d’enllumenat. 

Quines seran les novetats de la decoració nadalenca?

I la novetat més gran respecte els llums de Nadal tindrà lloc a un dels carrers més icònics de Barcelona. Les papallones de Passeig de Gràcia diuen han dit adeu i, enguany, aquesta via estrena una nova decoració inspirada en l'estrella de la torre de la Verge Maria de la Sagrada Família

Foto: Nova decoració Passeig de Gràcia
Associació Passeig de Gràcia

Les estrelles que vestiran el passeig seran de dotze puntes i dos metres de diàmetre, amb un disseny 3D que aposta per l'espectacularitat. Les estrelles aniran acompanyades de cascades de llum de fins a tres metres i, a més, s’hi afegiran estels que durant el dia reflectiran llums a terra per tal de generar un ambient nadalenc tot el dia. 

D’altra banda, hi ha continuïtat fins al 2023 pel que fa a la il·luminació dissenyada per la Plaça Catalunya, Aragó i la Gran Via de les Corts Catalanes, que és obra de l’Estudi Antoni Arola. El 2022 també es continuarà il·luminant la plaça Urquinaona, l’Avinguda del Paral·lel i la Via Laietana, juntament amb els Mercats Municipals. 

Llums de Nadal del carrer Aragó
Foto: Estudi Antoni Arola

Els llums de Sant Pau: un planetari immersiu

Una altra novetat és la il·luminació del Recinte Modernista de Sant Pau. L'any passat, l'experiència immersiva Els llums de Sant Pau va omplir aquest complex arquitectònic de Domènech i Montaner d'instal·lacions lumíniques d'inspiració nadalenca i, enguany, continuen amb aquesta proposta. Ara bé, hi ha alguns canvis: la segona edició porta el nom de 'L’Univers de la Llum', ja que inclou un planetari immersiu on caminar entre planetes i estrelles, així com un túnel hexagonal de música i color que fa accelerar o alentir el temps de forma visual i auditiva. Ideal pels que després de recórrer la ciutat per veure l'enllumenat de Nadal encara no n'heu tingut prou!  

Les noves llums d'inspiració gitana del Raval

A més, aquest any el Raval estrena llums de Nadal. El carrer de la Cera estrenarà quatre arcs, dissenyats i construïts per persones joves de la comunitat gitana que faran al·lusió a la presència d’aquesta cultura al barri. Els joves han treballat la idea dels llums a partir de quatre imatges: la bandera gitana, una fotografia de grup de les persones participants, una del cantant Peret i la Tia Pepi, i per últim una imatge d’El Chacho i el seu piano. Es tracta d'una iniciativa del projecte #RavalKm0, que vol il·luminar les zones més fosques perquè tinguin més vida, siguin agradables i generin un sentiment de pertinença a les persones que hi viuen.  

La il·luminació nadalenca de la Casa Batlló

A partir del 24 de novembre i durant les festes de Nadal, la Casa Batlló il·luminarà la seva façana amb un espectacle de llum, color i música inspirada en els inicis del segle passat i que evoca l’univers creatiu de Gaudí. El xou visual tindrà lloc cada 30 minuts, del 24 de novembre al 8 de gener, a partir de les 17.30 h i cada passi tindrà una durada de 3 minuts.

L'autobús nocturn per veure els llums de Nadal

TMB ha tornat a organitzar una ruta nocturna d'un autobús de dos pisos per admirar els llocs i els carrers de Barcelona amb decoració i il·luminació nadalenca, mentre un guia a bord explica les tradicions nadalenques catalanes, en català, castellà o anglès. Les sortides del Barcelona Christmas Tour es fan en dos horaris de nit, a les 18 h i a les 20 h, des de la parada del Barcelona Bus Turístic de la plaça de Catalunya i les places es poden reservar.

Un mar de llums de Nadal al Museu Marítm

De l'1 de desembre al 8 de gener, el Museu Marítim de Barcelona ens convida a endinsar-nos pels seus espais mentre recorreu l'itinerari i espectacle 'Mar de Llums de Nadal'. És una proposta que marida llums, colors, melodies i tecnologia i que no pot tenir un escenari més emblemàtic que les mateixes instal·lacions del museu, que pertany a l'edifici monumental de les Drassanes Reials de Barcelona i considerat Monument Històric Artístic des del 1976. De dilluns a diumenge de 18 a 22 h, aprofiteu l'oportunitat de veure com aquest espai històric i imprescindible de la ciutat es transforma en un paradís nadalenc que tindrà el mar com a protagonista i brillarà amb llum pròpia gràcies als milers de punts de llum. Fins i tot tindrà una banda sonora exclusiva! 

Museu Marítim de Barcelona
Foto: Museu Marítim de Barcelona

NO T'HO PERDIS: Nadal 2022 a Barcelona: guia completa

Llegeix el número de novembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat 

Últimes notícies

    Publicitat