Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Dinosaure
Foto: Pere Francesc / ACN

Cinc ossos del dinosaure més gran del món s'exposen a Barcelona

Les peces, provinents d'un titanosaure sauròpode, s'incorporen a l'exposició 'Dinosaures de la Patagònia'

Enora Le Roux
Editat per
Enora Le Roux
Publicitat

Fa uns mesos el dinosaure més gran del món aterrava a Barcelona –bé, ho feia una rèplica a escala real seva– en la mostra 'Dinosaures de la Patagònia', exposada al Museu de la Ciència CosmoCaixa. Es tracta del titanosaure sauròpode, conegut també pel seu nom científic Patagotitan mayorum, de 38 metres de llarg i cinc d’alçada, i d’un pes estimat de 77 tones, que fa dotze anys es va descobrir a la província de Chubut, a Argentina. Ara, l’exposició s’ha ampliat amb cinc restes originals d’aquesta bèstia: un fèmur, una escàpula, un húmer, un cúbit i un radi.   

Dinosaure
David Campos / Fundació 'la Caixa'Dinosaure

Les noves incorporacions a la mostra es tracten d’holotips, és a dir, de peces originals a partir de les quals es va determinar a descripció d’aquesta espècie de dinosaures. I és que, quan es treballa amb espècies extingides, s’utilitzen tècniques per obtenir dades a partir dels fòssils. Gràcies a la troballa de les peces l’any 2022, el seu bon estat de conservació i la quantitat de restes que es van recopilar, es va poder conèixer bé les característiques de Patagotitan, així com analitzar l’evolució del grup de dinosaures titanosaures de manera més fomentada. 

Dinosaure
David Campos / Fundació 'la Caixa'Dinosaure

La mostra 'Dinosaures de la Patagònia', que es pot visitar al CosmoCaixa fins al 2 de juny, es va instal·lar amb l’objectiu que el públic pugui fer-se una idea de la magnitud dels dinosaures que van poblar la Patagònia –en concret, la del Patagotitan mayorum–, per això exposa tretze exemplars de diferents dinosaures trobats a la regió argentina. 

NO T'HO PERDIS: Les millors exposicions de Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat