Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
gossos
Foto: Shutterstock

Cinquanta anys de la festa de Sant Gos: la desfilada de gossos per Ciutat Vella

Aquesta celebració tindrà lloc el dilluns 14 d'agost al districte de Ciutat Vella coincidint amb les festes de Sant Roc i Sant Gos

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

A Barcelona hi ha més gossos que infants. Segons el Col·legi de Veterinaris i de l'Institut d'Estadística, per primer cop a la història de la ciutat hi ha més gossos que menors entre 0 i 12 anys. No és d'estranyar, doncs, que es donin a terme diferents activitats i celebracions al voltant dels nostres companys de quatre potes. La darrera iniciativa ha vingut de la mà de l'Ajuntament, que oferirà cursos per educar els vostres gossos de manera gratuïta. A més d'aquest tipus d'activitats, a Barcelona també se celebren actes per venerar aquests animals, com és el cas de la desfilada de gossos al districte de Ciutat Vella, que se celebra avui dilluns 14 d'agost a la Plaça Nova, a les 19:30 h.

Aquest acte es tracta d'una cerimònia que se celebra per la festa de Sant Gos i Sant Roc, la festa major més antiga de Barcelona. A la desfilada, que aquest any celebra la seva 50a edició, participen gossos del barri Gòtic que, amb la companyia dels seus amos, passegen fins a arribar davant de la imatge de Sant Roc, que sempre surt representat acompanyat d'un gos. Això és deu al fet que, quan Sant Roc va arribar com a peregrí a Barcelona l'any 1583, va posar-se molt malalt i va ser gràcies a l'ajuda d'un gos que va aconseguir recuperar-se.

Des d'aquest moment, la imatge de Sant Roc va acompanyada del seu fidel amic, que el va acompanyar durant tots els seus viatges. A més, Sant Roc i Sant Gos se celebren seguits, el 16 i el 17 d'agost respectivament. Si voleu passar una jornada entretinguda amb el vostre gos, aquesta tarda ho podreu fer de manera gratuïta en companyia de molts altres animals barcelonins més.

NO T'HO PERDIS: Escapades (i allotjaments) ideals per anar amb gos

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Estiu

    Últimes notícies

      Publicitat