Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Classes gratis i altres activitats per celebrar el Dia Mundial de la Dansa

Manuel Pérez
Escrit per
Manuel Pérez
Publicitat

El món de la dansa fa setmanes que ofereix iniciatives per trencar l’encarcarament i viure a casa una experiència ben moguda, propostes que es multipliquen la jornada del 29 d'abril coincidint amb el Dia Mundial de la Dansa, una data que paradoxalment celebrem en una situació de restricció de moviment ciutadà. Aquí va un recull de propostes per moure'ns i convidar la dansa a entrar en les nostres vides.


Ens movem per celebrar

Per fer menys feixuga la restricció de moviment, l’Associació de Professions de la Dansa (APdC) ha promogut la campanya #BallemaCasaDID20 per celebrar el Dia Mundial de la Dansa des de casa. El resultat són vídeos carregats d’emoció i expressivitat com els pujats per Cesc Gelabert i IT Dansa, però la idea és que tothom s’engresqui amb aportacions casolanes.

L'APdC convida també a tots els professionals del sector a fer un brindis online a les 19 h per reivindicar el sector de la dansa en temps difícils.

Classes gratuïtes

L'escola d'arts escèniques Aules també vol afegir-se a les celebracions amb classes de dansa online totalment gratuïtes i adreçades a tota mena de públics i nivells. Impartides pels professors del centre, les sessions tindran una durada de 45 minuts i es podran seguir en directe a través del perfil d'Instagram del centre (@aules_escola) de 9.30 del matí fins a les 9.30 fins a les 20.45 h. Els estils que hi proposen seran els següents:

09:30-10:15 CLÀSSIC
10:30-11.15 FUNKY JAZZ
11:30-12:15 THEATER JAZZ
12:30-13:15 LATIN JAZZ
13:30-14:15 QUALITATS DE MOVIMENT
14:30-15.15 BODY PERCUSSION
16:00-16:45 JAZZ FIT
17:00-17:45 CONTEMPORANI JUVENIL
18:00-18:45 URBAN
19:00-19:45 REPERTORI: A Chorus Line
20:00-20:45 DANCEHALL

Posar-se a punt

Sol Picó explora aquests dies l’àmbit dels exercicis de moviment per a la gent gran i defensa la dansa en la seva doble natura d’art i exercici físic: "Tal com estem, és important mantenir la consciència del nostre cos, i aportar una mica de pau al cap. No cal gens de tècnica. Podem començar per apartar les cadires, posar música que ens agrade i deixar-nos anar". Trobareu els vídeos adreçats a gent gran al canal YouTube de Sol Picó i també al programa 'Tot es mou' de TV3.

Sol Picó
Sol PicóFoto: Maria Dias

Ajuntament proposa mambo

Els nens que participen en el programa municipal Dansa Ara –uns 9.000– ballaran un mambo. La coreografia es pot estudiar online i el resultat es veurà per la tarda (18 h) al canal BTV.


Muntatges de dansa per inspirar-se a casa

Com passa també en l'àmbit més teatral –amb els millors muntatges catalans online gratis– moltes companyies de dansa també han pujat les seves obres perquè les puguem veure-les mentre som a casa. D'aquesta forma, podem trobar creacions tan reeixides com 'Conseqüències' de la companyia Moveo; 'Likes' de Núria Guiu; 'As If I' de la Thomas Noone Dance i 'La partida' de Vero Cendoya, guardonat espectacle que barreja futbol, moviment i discurs de gènere:

Podeu trobar més espectacles a la web de l'Associació de Companyies professionals de Dansa. També, el Mercat de les Flors continua amb la seva programació de 'Menús coreogràfics' (els següents Cia Mudances, Pere Faura i  Sidi Larbi Cherkaoui, entre altres) , consulteu el seu web per estar al dia de les novetats de cada setmana. 

Més recursos per dansar

Les xarxes van plenes de recursos amb varietat de nivells per activar-se a casa a través de la dansa: des de la cèlebre Tamara Rojo fent pliés a la cuina cada migdia –ho podeu seguir en directe al Facebook de l'English National Ballet– fins a altres eines educatives per a tota la família com l’app 'Map to the Stars' que ara està disponible en obert al web mercatflors.cat. Algunes escoles de dansa ara treballen online, i no costa trobar lliçons per neutralitzar l’immobilisme. Trobareu més recursos per a webs com dansacat.org.

NO T'HO PERDIS: 10 grans obres del teatre català que pots veure a casa
Les millors idees d'oci i cultura per fer a casa a la nova Time In Pocket interactiva

Més de Time In

    Últimes notícies

      Publicitat