Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Rodalies Renfe
Foto: RenfeRodalies Renfe

Com afectarà a Barcelona la vaga de Renfe durant els cinc dies de novembre i desembre

Prop de 400 trens quedaran cancel·lats a Catalunya en contra del traspàs de competències

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Time Out Barcelona ACN
Publicitat

Prop d'uns 400 trens quedaran cancel·lats per la vaga de Renfe en contra del traspàs de competències de la xarxa de Rodalies. L'aturada es durà a terme el 24 i 30 de novembre i l'1, 4, i 5 de desembre, unes dates que coincideixen amb el pont de desembre. Durant els dies de vaga, el Govern ha decretat uns serveis mínims que fixaran una freqüència de pas del 66% en hores puntes i del 33% a la resta del servei.

Fonts afectades per la vaga han avançat a l'ACN que la situació de la xarxa de trens catalana podrà ser "complicada i caòtica", ja que, segons ha denunciat el sindicat Smaf, els serveis mínims han arribat dos dies abans de la convocatòria. A causa d'aquesta situació, podria ser que hi hagi treballadors que no els hi arribi la convocatòria oficial per anar al seu lloc de treball i, per tant, no es presentin.

La vaga es tracta d'un aturament unànime convocat pels sindicats Semaf, CCOO, UGT, CGT, SF i SCF, en contra del trasllat de competència de Rodalies, que podria afectar uns 2.500 empleats de Renfe i uns 1.500 d'Adif que treballen a Catalunya. En total, els sindicats consideren que la situació afecta els 30.000 treballadors de la plantilla: 15.000 de l'operadora i els altres 15.000 del gestor d'infraestructures.

NO T'HO PERDIS: El transport públic serà gratuït per a menors, joves i aturats a partir del gener del 2024

Llegeix el número de novembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat