Ciutat de Barcelona
Foto: Shutterstock

Els 20 millors plans per fer aquest pont a Barcelona

Les millors coses per fer i gaudir al màxim del 17 al 20 de maig

Publicitat

Tenim plans per a cada dia i per a tots els gustos: teatre, estrenes de cinema, veure les exposicions imprescindibles, plans per fer en família... Si et quedes a Barcelona del 17 al 20 de maig, et faltaran hores per fer totes les propostes interessants que hi ha a la ciutat. I compte, algunes són GRATIS (sí, impressionant).

NO T'HO PERDIS: Les millors coses per fer al desembre a Barcelona

 

Divendres 17 de maig

  • Què fer
  • Concerts
  • El Poble-sec

L'estiu a Barcelona pot ser molt divertit, especialment si venen festes. Els carrers i les places del Poble-sec tindran festa del 19 al 28 de juliol: torna la Festa Major plena d'activitats i àpats populars, concerts, jocs i activitats per fer vida al carrer i en comunitat. 

Divendres 26 de juliol

Un gran dia per acabar la jornada laboral amb regust de festa. Si aneu als Jardins de les Tres Xemeneies hi haurà un festival musical variat de bandes i DJs, de 18 a 2 h: passaran per allà el Jan Solo DJ, Twin Tawa, Meneo i Rouge DJs, entre altres. I a La Raposa, una jornada per emmarcar: començaran a les 18 h amb poesia, seguiran amb un cabaret Drag King i acabaran amb música, que s'allargarà fins les 2 h de la matinada.

 

  • Música
  • El Gòtic

Amb més d'una dècada d'experiència darrere dels plats, la discjòquei barcelonina Siria DJ ha treballat a diversos escenaris i clubs de Barcelona i Madrid, i a festivals com el SOS 4.8 i el creuer del Coachella. També ha col·laborat amb marques com Pull and Bear i Nike, i ha participat en nombrosos esdeveniments i festes. Actualment, lidera les sessions Mandanga a la sala Razzmatazz de Barcelona i anima els partits del FC Barcelona de bàsquet al Palau Blaugrana i de l'equip femení de futbol a l'Estadi Johan Cruyff. El seu repertori musical inclou himnes dels 80s, 90s, 2000s i èxits contemporanis, que asseguren sempre la diversió a les seves sessions.

Publicitat
  • Art

La Fundació Mapfre presenta una exposició que presenta la trajectòria de Louis Stettner, l'aclamat fotògraf que a través de les seves representacions va promoure el canvi social i la celebració de la vida.

Les seves fotografies evoquen molts temes alhora: escenes del metro i el trànsit de Nova York, el seguiment dels obrers i treballadors i fins i tot paisatges de les muntanyes franceses d'Alpilles. La mostra està ordenada cronològicament i s'hi presenten més de 190 fotografies, algunes de les quals mai es van publicar.

Les entrades podeu trobar-les aquí

  • Art
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

La nit és sempre misteriosa i ens transporta cap al món oníric. Un moment ideal per escoltar històries i posar-se en la pell de les persones que vivien en altres temps, com les que us explicaran a les visites guiades i itineraris exclusius del BORN DE NIT, organitzat per El Born Centre de Cultura i Memòria.
A les 20h, el museu tanca les portes amb la caiguda del sol, el jaciment s’il·lumina i comença la funció: els participants en l’activitat inicien un viatge en el temps cap a la Barcelona del 1700. Cada dia la visita se centra en un tema diferent: dimarts, vivències dels antics habitants del Born ‘Gent del barri: històries humanes del Born’; dimecres, el descobriment del passat a partir de l’arqueologia, ‘Nit d’arqueologia’; dijous, la crònica negra, ‘Crònica negra al Born. Conflicte, violència i justícia al 1700’; i divendres, les bruixes i la seva persecució en època moderna, ‘Bruixes de Barcelona. Dones i persecució en època moderna’. Aquesta última és una novetat d’enguany, que us guiarà per tots aquells indrets on van succeir els processos d’acusació, persecució, condemna i càstig d’aquelles dones.
Aquest esdeveniment és ideal per conèixer tots els cantons del barri de la Ribera, a la vegada que resseguiu totes les petjades històriques de la regió, íntimament lligades al conjunt arqueològic i de l’antic mercat del Born. De fet, els dissabtes també hi ha planificades rutes vàries durant el vespre perquè descobriu algunes de les curiositats de la ciutat de fa 300 anys, com el subministrament d’aigua a la ciutat o la Barcelona en temps de Pesta, descobriu-les totes a la pàgina web! Preparats per a viatjar en el temps?

Contingut patrocinat
Publicitat
  • Què fer
  • Ciutat

Des que som petits que a l'escola ens expliquen en profunditat esdeveniments històrics com l'Holocaust i la Guerra Civil espanyola, però n'hi ha d'altres que es passen més per alt, com és el cas de la cacera de bruixes. Entre 1450 i 1750, Europa va viure un fenomen que perseguia i executava dones que eren acusades de participar en sectes i practicar la bruixeria i, malgrat que mai sabrem el nombre exacte d'assassinades, s'estima que unes 60.000 dones van ser executades. A causa de la desconeixença sobre aquest fet històric, s'han creat prejudicis, mites i fal·làcies sobre el que realment va passar i ara, un gran congrés a Barcelona intentarà desmitificar el fenomen de la bruixeria amb experts d'arreu del món.

Del 4 al 6 de juliol, la Universitat de Barcelona (UB) es convertirà en l'epicentre europeu de la cacera de bruixes a Catalunya amb la celebració del congrés internacional 'Els orígens de la cacera de bruixes a Europa', que reunirà experts de diferents països per discutir els inicis i la difusió de la bruixeria des de perspectives històriques, sociològiques i culturals. La iniciativa es durà a terme a través de l'institut de Recerca de Cultures medievals (IRCVM) i amb el suport del Vicerectorat de Cultura, Memòria i Patrimoni de la UB, el Consell Cultural de les Valls d'Àneu (CCVÀ) i el Festival Dansàneu i serà dirigit pel professor d'Història medieval de la UB i expert en la història de la bruixeria, Pau Castell.

Dissabte 18 de maig

  • Música
  • Clàssica i òpera
  • Ciutat Vella

És una cita musical ineludible de l'estiu a la ciutat. Enguany tornen a ser sis concerts, repartits entre dos caps de setmana consecutius, al juliol. Recitals d'una hora, aproximadament, al vespre, que permetran gaudir de músiques molt variades, interpretades amb l'instrument del Palau de la Generalitat, un carilló de 49 campanes. Aquesta vegada ens visiten carillonistes provinents de França, Austràlia, Portugal, Bèlgica, Països Baixos i Catalunya. L'entrada és lliure però cal fer la inscripció prèviament a través de la pàgina web del carilló del Palau (https://presidencia.gencat.cat/carillo), o trucant al 012.

El Grec 2024 tornarà a omplir el mes de juliol del millor teatre, circ, dansa i música d'aquí i d'arreu. Serà una 48a edició molt especial, la del comiat de Cesc Casadesús com a director artístic i, per tant, també, la seva edició més personal. Hi haurà propostes internacionals de primera línia, esclar que sí, però també amb una gran representació del talent local que ha anat fent camí tots aquests anys amb el festival i que ara s'agrupa al voltant d'aquest foc real i metafòric que protagonitza el cartell d'enguany.

 

Publicitat
  • Què fer
  • Ciutat

Aquesta localitat costanera prop de Barcelona no en té prou amb només un carnestoltes l’any, per això, n’organitza un altre a mitjan any, amb l'objectiu que l’espera entre un i altre sigui més curta. Es tracta de Castelldefels, que el pròxim 27 de juliol omplirà els seus carres de festa, carrosses, música, animació i, és clar, gent disfressada. 

Feia deu anys que aquest Carnestoltes d’Estiu no se celebrava, però gràcies a la petició de la ciutadania i la resposta positiva de la regidoria de Festes de Castelldefels, la ciutat reprèn l’esdeveniment per fer gaudir tothom. 

  • Art
  • Art

L’estiu a la ciutat promet no avorrir a ningú. De fet, si sou amants de la fotografia experimental, durant cinc dies podreu gaudir de 21 exposicions gratuïtes que oferirà l'Experimental Photo Festival, del 24 al 28 de juliol, al centre cívic Pati Llimona i a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya. 

La programació comptarà, a més, amb un ampli ventall d’activitats per aquells qui adquireixin tiquets: 52 tallers, 18 conferències, tres visionats de portafolis i una Residència Artística Experimental de deu dies. A més, també es duran a terme cent esdeveniments presencials i en línia, realitzats per 51 artistes i curadors internacionals, que oferiran una immersió completa a la fotografia experimental en totes les seves manifestacions. 

Publicitat
  • Art
  • El Raval

Les parets del MACBA, sempre d’un blanc immaculat gairebé quirúrgic, s’han tenyit de blau marí i taronja per l’ocasió. L’exposició dedicada a Mari Chordà, una icona del feminisme i l’art de casa nostra, per fi honora la trajectòria que aquesta gran artista sempre ha merescut. Les obres d'art de Chordà són plenes de color i símbols sobre el plaer, el desig, la sexualitat i la maternitat, i són fruit d'una personalitat enèrgica i combativa que va dur a aquesta creadora avançada al seu temps a participar en les Primeres Jornades Catalanes de la Dona, va fundar una editorial de dones i va obrir un bar feminista en la grisor del franquisme i la transició. En les vagines, secrecions i cossos gestants de les peces hi sentireu vibrar el caràcter sincer i combatiu de la Mari Chordà, que també hem intentat plasmar en aquesta entrevista

Diumenge 19 de maig

  • Gai i lèsbic

La Ravalada Drag Tour se celebra cada mes als barris de l'Eixample i el Raval, i consisteix en un tour circular per diferents bars, on hi ha espectacles de DJs i artistes Drag diferents.  
Hi trobareu música, ball, les millors drag queens de la ciutat i, sobretot, molta festa! Les entrades valen 17 euros.

Publicitat
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out

“Com va la vida?”. En Pau (Nao Albet) acaba de descobrir la seva cosina Júlia (Anna Alarcón) estirada al costat d'una olivera del seu camp. Ve de córrer, va suat i no l'esperava. Ella fa uns anys que no trepitja el tros, els mateixos que porta sense veure el cosí. Hi ha anat arran d'un atac de lucidesa, un somni. I vol acabar amb tot allò que no li deixa dormir.

La pregunta d'en Pau a na Júlia sembla anodina, però quan han passat coses a la teva família que vols oblidar, no ho és tant. Perquè darrere hi ha una història i el que podria ser un formalisme és, realment, una metxa que, sense saber-ho, pot provocar un incendi. Els dos cosins tenen moltes coses a dir-se. Ella no hi va ser, el dia del funeral del pare d'en Pau, el seu oncle. Ell no es va adonar del que passava en aquella casa quan hi dinaven tots, tres generacions, cada diumenge. Ella és una dona. Ell, un home.

  • Nens
  • Tallers i classes
  • El Gòtic

Al taller de Just For Kids, nens i nenes ho passen genial amb una gran varietat manualitats molt divertides. Les activitats estan dissenyades per estimular la imaginació i la creativitat, i permeten que cada petit artista expressi el seu estil: des de colorits collages i pintures fins a manualitats amb materials reciclats, el taller ofereix una àmplia gamma de projectes que mantindran els nens entusiasmats. Les sessions estan guiades per instructors experimentats que brinden orientació perquè els nens desenvolupin les seves habilitats artístiques i treballin en equip. També els ensenyen tècniques artístiques bàsiques, així com la importància de la paciència i latenció al detall. A més, se'ls anima a experimentar amb materials i eines diferents. I el millor de tot és que, al final de cada sessió, les criatures es poden endur a casa les creacions.

Publicitat
  • Art
  • El Raval

Una casa unifamiliar de propietat, envoltada de gespa, amb piscina al jardí del darrere i un parell de cotxes dormint al garatge. Segurament aquesta és la idea que aflora al cap de la majoria quan sent l’expressió “somni americà”. El CCCB dedica una mostra als reptes de la ciutat agafant d’excusa aquest model urbanístic suburbial, que va tenir com a raó de ser la segregació social, ètnica o de gènere, i analitzant-ne les contradiccions. Des de l’inici dels suburbis amb la revolució industrial, passant per l’auge de la vida en urbanitzacions perifèriques després de la Segona Guerra Mundial, l’exposició explora també la part fosca de la vida residencial i els futurs postsuburbials que ens esperen. 

Dilluns 20 de maig

  • Art
  • Pintura
  • Sants - Montjuïc
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out

Suzanne Valadon va ser pintora, dibuixant i gravadora al Montmartre bohemi d’inicis del segle XX. Abans, però, va ser model: la van retratar grans artistes com Toulouse-Lautrec i Degas. Aquest últim va ser qui es va adonar del seu talent, fins al punt d’ajudar-la a aprendre gravat, al seu propi taller. Ara, el MNAC ofereix un viatge per la seva trajectòria artística trepidant que es plasma entre línies sinuoses, una empremta cromàtica intensíssima i unes pintures plenes a vessar d’objectes i figures

  • Museus i institucions
  • Art i disseny
  • El Gòtic
  • preu 1 de 4

Si teniu Instagram, és gairebé impossible que no hàgiu vist alguna fotografia d'aquest museu. El Moco Museum es va inaugurar per primera vegada a Amsterdam l’any 2016 i, després de l’èxit a Holanda, on ja acumulen més de 3 milions de visitants, els col·leccionistes Lionel i Kim Logchies van obrir al públic la segona ubicació d'aquest museu a BarcelonaHi trobaràs peces d’artistes com el britànic Damien Hirst, l’anònim artista de carrer Banksy, el fotògraf David Lachapelle, l’icònic Andy Warhol, Jean-Michel Basquiat, o Salvador Dalí. 

Recomanat
    Més de Hivern
      També t'agradarà
      També t'agradarà
      Publicitat