Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Jaume Plensa, 'Arrels'
Foto: Eli Don / ACN

Com és i on es pot veure la nova escultura de Jaume Plensa a Barcelona

L'artista assegura que és "un honor" poder exposar en l'espai que acull l'obra

M. P. Muñoz
Escrit per
M. P. Muñoz
Publicitat

Barcelona a poc a poc va instal·lant escultures d'un dels seus artistes més internacionals, pal·liant el dèficit que fins a la instal·lació de la 'Carmela' del Palau de la Música existia. Ara els fans de l'escultor Jaume Plensa compten amb un nou punt de pelegrinatge. L'edifici històric de la Universitat de Barcelona (UB) acull ja l'obra que porta per nom 'Arrels'.

Es tracta d'una estructura de bronze de dos metres d'altura que l'artista va crear el 2018. Segons explica, simbolitza la celebració de la vida i del coneixement. Està formada per nou alfabets que són la metàfora de la diversitat d'orígens i cultures, que al mateix temps formen una figura humana característica del llenguatge de l'artista.

Jaume Plensa, 'Arrels'
Foto: Eli Don / ACN

L'obra estarà cedida a la universitat per un període de vuit anys. Jaume Plensa, en declaracions a l'ACN ha manifestat que es tracta d'un "honor" poder exposar en un espai que representa "la casa del coneixement". En concret 'Arrels' es troba l'esquerra de l'entrada principal de la UB, al vestíbul, just al costat del passadís que mena a la Facultat de Filologia i Comunicació.

NO T'HO PERDIS: les millors exposicions de Barcelona

Llegeix el número de novembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat