Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
pluja d'estels
FOTO: Shutterstock

Com i on veure els Leònids, la pluja d'estels de novembre

El fenomen arriba amb bon temps, per la qual cosa serà fàcil veure'l

M. P. Muñoz
Escrit per
M. P. Muñoz
Publicitat

Estem més habituats a seguir fenòmens astronòmics com la pluja d'estels durant l'estiu, però també ara a la tardor podem gaudir d'un espectacle destacable. El cel s'omplirà d'estels amb l'arribada dels Leònids del 2023.

Aquest fenomen propi de novembre està centrant l'interès dels aficionats a les xarxes perquè diverses coincidències astronòmiques i meteorològiques possibilitaran que sigui visible a simple vista, sense comptar amb sofisticats aparells.

Quan veure la pluja d'estel dels Leònids?

Els experts consultats per Betevé preveuen que el millor moment serà a partir de les 21 hores del divendres 17 de novembre, quan la lluna es pongui. El satèl·lit està en fase creixent i, per tant, la seva il·luminació no destorbarà. La nit i la matinada del dissabte 18 de novembre també seran ideals per contemplar el fenomen.

Els Leònids apareixen a conseqüència del pas de la Terra per l'òrbita del cometa 55P/Tempel-Tuttle. Per veure el fenomen haurem de buscar-lo en la direcció de la constel·lació de Lleó.

Com sempre, els llocs amb poca contaminació lumínica seran ideals per contemplar la pluja d'estels. S'aconsella l'ús de l'aplicació Light Pollution Map, que mostra punts foscos ideals per veure fenòmens astronòmics.

NO T'HO PERDIS: Escapades a 30 minuts de Barcelona

Llegeix el número de novembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat.

Últimes notícies

    Publicitat